Hoppa till huvudinnehållet

Kevins pappa efter regeringens besked: ”Blev så lycklig att jag skrek till”

Publicerad:
Reporter Anton Eriksson
Anton Eriksson
anton.eriksson@arvikanyheter.se
Patrik Skog, pappa till Kevin Hjalmarsson, gläds över beskedet att Christian Karlsson och Robin Dahlén får ersättning ex gratia: ”Jag blev så lycklig att jag skrek till, måste jag erkänna”. Arkivbild.
Patrik Skog, pappa till Kevin Hjalmarsson, gläds över beskedet att Christian Karlsson och Robin Dahlén får ersättning ex gratia: ”Jag blev så lycklig att jag skrek till, måste jag erkänna”. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison NWT

Patrik Skog, pappa till Kevin Hjalmarsson, är glad över att bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén får ersättning av staten.

– Det är som ett förlåt från själva landet Sverige, säger han till AN.

Christian Karlsson och Robin Dahlén ‒ som felaktigt pekades ut som ansvariga för fyraårige Kevin Hjalmarssons död i Arvika 1998 ‒ får ersättning ex gratia av staten. Det meddelade justitieministerier Morgan Johansson (S) på en pressträff under onsdagen.

Bröderna i Kevinfallet beviljas ersättning – så mycket får de

Patrik Skog, pappa till Kevin Hjalmarsson, gläds över beskedet.

– Jag är jätteglad för killarna. Det är som ett förlåt från själva landet Sverige, det är en fin gest. De erkänner att de som stat har gjort fel och det tycker jag är välkommet, säger han.

Han lyssnade på pressträffen med Morgan Johansson (S) i radio.

– Jag blev så lycklig att jag skrek till, måste jag erkänna.

Ena brodern tacksam efter beskedet: ”Mycket pengar – något man har väntat på”

Patrik Skog har lärt känna Christian och Robin.

– Det är två helt underbara killar: snälla, ödmjuka, hur trevliga som helst och med fötterna på jorden. Att se hur de har behandlats har gjort mig så ledsen ‒ så det känns gott i mig också: äntligen får de rätt i det här.

En nyttig läxa

Han tror inte att han själv någonsin kommer att få svar på vad som egentligen hände.

– Men jag gläds så mycket åt att Robin och Christian får en chans att gå vidare nu. Det ger ett hopp om att rättvisan segrar till slut.

Patrik Skog hoppas att myndigheter tar lärdom av vad som har hänt.

– Det här får inte hända igen, så jag hoppas att det blir en nyttig läxa för inblandade myndigheter.

Leif GW Persson om ersättningen till bröderna: ”Alldeles utmärkt”

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunKevinfalletPolitik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.