Hoppa till huvudinnehållet

Arvikabon Felicia släpper debutalbum: ”Alltid varit en dröm”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Arvikabon Felicia Eklöf är aktuell med debutalbumet ”Tid”: ”Att släppa en skiva har alltid varit en dröm och en strävan”, säger hon.
Arvikabon Felicia Eklöf är aktuell med debutalbumet ”Tid”: ”Att släppa en skiva har alltid varit en dröm och en strävan”, säger hon. Foto: Emanuel Blom

En barndomsdröm går i uppfyllelse.

Arvikabon Felicia Eklöf släpper sitt första album.

– Det har alltid varit min strävan, säger hon.

Måndagen den 21 februari 2022 lär bli ett datum att minnas för Felicia Eklöf i Arvika.

Då släpper hon nämligen debutalbumet ”Tid” som innehåller elva låtar.

– Namnet kan tolkas på olika sätt. Dels har processen tagit lång tid, de olika låtarna har skrivits under en period på nästan tio år. De har därför också kommit till under olika delar av livet och berättar om olika tider jag upplevt. Jag vet vad allt handlar om, jag var där, men jag tror också att den som lyssnar kan relatera och koppla till egna erfarenheter, säger Felicia.

Inspelningarna startade i juni 2020 och släppet är efterlängtat.

– Det har varit en lång och lärorik process, där jag startat eget skivbolag också. Så det har varit mycket nytt som känts både kreativt och svårt. Mycket har handlat om att förverkliga sin vision. Det har fått ta tid och jag ser fram emot att göra det igen, säger hon.

Poppigt och folkligt

Vad känner du nu när albumet är klart?

– Jag känner mig förväntansfull, pirrig och glad. Det är skönt att äntligen ha kommit i mål. Att släppa en skiva har alltid varit en dröm och en strävan, så det är coolt att det nu blivit verklighet. Jag kommer att trycka upp fysiska exemplar också, mest för att förverkliga drömmen om att få hålla i min egna skiva.

Vad kan du säga mer om skivan?

– Genremässigt lever den i ett slags gränsland. Musiken är poppig men också folklig, jag hämtar mycket inspiration från folkmusiken. Då musikerna jag spelar med kommer från olika genrer hörs inslag av till exempel jazz också. Kärnan i musiken är berättandet. Texten ska stå i centrum och styra känslan.

”Genremässigt lever den i ett slags gränsland. Musiken är poppig men också folklig, jag hämtar mycket inspiration från folkmusiken”, säger Felicia Eklöf om debutplattan.
”Genremässigt lever den i ett slags gränsland. Musiken är poppig men också folklig, jag hämtar mycket inspiration från folkmusiken”, säger Felicia Eklöf om debutplattan. Foto: Emanuel Blom

Ett återkommande inslag är relationer och musiken är av det mer pulssänkande slaget.

– Den går mycket mot det lugna och innerliga. Naturen är också något som finns med i flera av låtarna. För mig är det också en plats för andrum och där jag hämtar kreativitet.

Hemtrakterna får ett stort fokus.

– Jag har skrivit en egen Värmlandsvisa som ska uttrycka vad som känns hemma för mig. En annan låt heter ”Älva”. Den är inspirerad av stället där Klarälven delar sig vid Sandgrund. När jag pluggade i Karlstad var det min plats.

Musik på heltid

Felicia är från Forshaga och flyttade till Arvika för att plugga på musikhögskolan i Ingesund 2015.

Efter examen i somras jobbar hon nu som lärare på musikskolan och kan på olika sätt ägna sig helhjärtat åt den stora passionen.

– Musiken har alltid funnits med och det har känts givet att det är vad jag ska syssla med. Att få göra det är väldigt lyxigt. Automatiskt finns lusten där. Balansen mellan jobbet och mitt eget utövande har jag lyckats bra med.

Arvika är en stad där det lämpar sig väl att satsa på musiken, tycker Felicia.

– Jättebra. Via musikskolan och musikhögskolan har jag knutit mycket kontakter. Bara man vill så är musiklivet rikt här.

Felicia med support under studioarbetet med skivan.
Felicia med support under studioarbetet med skivan. Foto: Emanuel Blom

”Magisk hjälp”

Såväl musik som text till den nya skivan har hon skrivit själv.

– Men jag har fått magisk hjälp av mitt band också som jag ju har arrangerat låtarna tillsammans med och som varit ett fantastiskt bollplank i hela processen. Dessutom är dom mitt drömband, jag har verkligen blivit bortskämd med att få musicera med så fantastiska instrumentalister.

Hon nämner Tobias Johansson på piano, Gabbi Dluzewski på låtmandola och mandolin. Gästar på albumet gör även Nina Perez på fiol, Olle Linder på slagverk och Daniel Dluzewski på kontrabas.

Skivan är inspelad i studion på Ingesund, tillsammans med hjälp av kompisarna och ljudproducenterna Julia Bengtsson och Magnus Laggar.

I början av sommaren är det dags för turné. Den 4 juni spelar hon i Arvika. Verkligen på hemmaplan.

– Då blir det stor konsert på Logen i Skotta. De har haft lyckade arrangemang tidigare med bra drag. Det ska bli riktigt kul.

Lyssna på ett smakprov från albumet här.

Möt stans nya rockband: ”Arvikaborna ska hålla utkik”

Artikeltaggar

ArvikaMusikMusikhögskolan Ingesund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.