Hoppa till huvudinnehållet

Dålig utdelning borta för Arvika: ”Blev lite rånade – vi spelade riktigt bra”

Publicerad:
Viktor Ling gjorde ett mål och en assist i den tunga bortaförlusten mot Edebäck.
Viktor Ling gjorde ett mål och en assist i den tunga bortaförlusten mot Edebäck. Foto: AN-arkiv

Arvika skapade målchanser så det räckte och blev över borta mot Edebäck – men det räckte inte till någon poäng.

Hemmalaget var något mer effektiva och vann med 5–4.

– Vi blev lite rånade. Deras målvakt gjorde räddningar han aldrig kommer göra igen, suckar tränaren Timmi Rask.

Edebäck ligger i toppen av division 2-tabellen, dock med flest matcher spelade av alla, och var i vanlig ordning en svår nöt att knäcka på bortaplan under lördagen.

– Det är tufft att åka upp dit, det är liten och trång hall där det brukar bli tajta matcher med mycket mål. Vi hade sex eller sju ramträffar, vi får loss spelet och straffar dem rätt mycket. Men vi saknade en sniper igår som hänger de lättare bollarna, plus att deras målvakt gjorde en jättematch, säger Timmi Rask.

Slutresultatet borde kanske ha varit ett annat, om du frågar Arvikatränaren.

– Jag tycker vi äger matchen totalt. Det är vi som står för spelet helt och hållet, men får inte utdelning – det är vad det handlar om. Vi hade behövt minst en poäng, men vi spelar jättebra och jag är jättenöjd, säger Rask.

Spännande i slutet

Efter att både period ett och två slutade 1–1 kopplade Arvika tidigt ett grepp i tredje – men sedan kom tre raka mål från Edebäck. I slutet blev det riktigt spännande.

– De drar på sig en tvåminutare i slutet – då skapar vi några vedervärdigt bra chanser. Vi har en liten dipp i tredje när de gör 5–3, men pojkarna tar tag i det och gör 5–4 och vi har ett jättetryck, berättar Timmi som vill berömma hela laget:

– Jag vill höja alla, för vi spelade riktigt bra innebandy.

Något att bygga vidare på alltså?

– Ja, men det tycker jag. Alltid surt att förlora, för vi skulle haft minst en poäng, så jag hoppas pojkarna är revanschsugna. Jag är inte speciellt orolig, vi skapar otroligt mycket målchanser.

– Jag har inte sett så bra innebandy på länge, så som vi spelade i första och andra.

Mål, Arvika: Pontus Westberg 2, Viktor Ling, Klas Taylor.

Artikeltaggar

Arvika IBFDivision 2 Värmland HerrEkshäradInnebandyTimmi Rask

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.