Hoppa till huvudinnehållet

Crossfit Mejeriet breddar – med padel

Publicerad:
Crossfit Mejeriet bygger ut ordentligt och Erik Nordlöf gläds åt ett breddat utbud med – bland annat – två padelbanor.
Crossfit Mejeriet bygger ut ordentligt och Erik Nordlöf gläds åt ett breddat utbud med – bland annat – två padelbanor. Foto: AN-arkiv

Crossfit Mejeriet flaggade för en rejäl utbyggnad i höstas och nu är det också klart vad man kommer att fylla den nya ytan med.

I en tredelad satsning kommer man, bland annat, att bygga två padelbanor.

– Det kommer inte att vara avskilt från de andra verksamheterna. Det kommer att vara en skiljevägg emellan, men ändå inom samma väggar, berättar Mejeriets Erik Nordlöf.

Och det konceptet går igen även i de andra delarna, att man ska kunna erbjuda ännu mer – men under ett och samma tak.

– Jag tror personligen att man mår som bäst om man tränar allsidigt och jag vill influera folk att våga och finns allt under samma tak, då är det också lättare att våga.

Smörgåsbord

Erik återkommer till liknelsen vid ett smörgåsbord.

– Man behöver inte vara med på allt, utan det blir mer som ett smörgåsbord av olika alternativ, där man kan plocka ihop vad man själv gillar.

Varför padel?

– Det är en ganska stor efterfrågan på det och jag tror, precis som med vår övriga verksamhet, att variation är ganska viktigt. Det är uppskattat av många och det är en träning som ger glädje. Jag tror det finns ett större behov och det finns mer synergier än en konkurrens.

Mera synergi ska det bli på övervåningen där det kommer att bli en del för yoga och en för spinning.

– Återigen så är det viktigt med variation, att ha en dynamik där man kan ha hård träning men där man även kan vända sig inåt, jobba med rörligheten och landa i sig själv. Det finns det också ett stort behov av, fortsätter Erik, som vikt 130 kvadratmeter till yogastudion.

Komplement

På övervåningen kommer det också att bli en yta för spinning.

– Det är ett sätt att träna hårdare utan att belasta lederna och det i sig gör att vi breddar vilka som kan vara med. Det kommer också att vara komplement till de andra delarna.

– Det är en väldigt viktig del att bredda verksamheterna för befintliga och nya medlemmar och hjälpa dem att må bättre.

Större gym

Övervåningen blir rymlig och Nordlöf räknar med att man har totalt 400 kvadrat att röra sig med, och där kommer man också att kunna husera lite mer kroppsviktsbaserad gruppträning/crossfit.

Det här frigör också utrymme på bottenvåningen där man kommer att bygga ut gymdelen rejält.

– Det som vi haft som ett litet gym nu blir ett fullstort. Det har funnits möjligheter att träna som ett komplement tidigare men nu kommer det att bli fullutrustat och det blir en massa nya maskiner och fria vikter.

I det här kommer också huvudentrén till lokalerna att flyttas, upp till nybyggnationen.

Stort steg

Totalt blir det väldigt mycket som kommer att hända i lokalerna.

– Det är riktigt spännande och ett stort steg för verksamheten i stort. Ett mål vi har är också att kunna arrangera träningsevent och liknande för utomstående. Det har vi gjort i form av tävlingar men vi vill också få folk utifrån att komma hit och träna med det "smörgåsbordet" vi har, exempelvis för företag som vill ha konferensen med tema hälsa.

Allt följer än så länge tidsramen och Nordlöf hoppas att man ska kunna öppna före semestern.

Artikeltaggar

ArvikaCrossfitCrossfitmejerietErik Nordlöf

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.