Hoppa till huvudinnehållet

Minnesord: En hedersman är död

Publicerad:

I varje förening finns ofta någon medlem, som lite i det tysta utan stora åthävor men plikttroget ser till att det kallas till möten, att protokollen blir skrivna, bidragen blir sökta och medlemsregistren blir förda. Den här personen finns även med i mer praktiska sysslor, när det drar ihop sig till utåtriktade evenemang för föreningen. Hen ser kort sagt till att det som ska göras blir gjort.

I vår förening Arvika Jazz och Blues Club var det Matts Bärjed, som axlade den här rollen med den äran. I många år var han ordförande för att senare bli sekreterare i föreningen. I välfyllda pärmar förvarades foton, tidningsklipp och annan dokumentation av alla spelningar, som arrangerades.

Idag vill vi hedra Matts och framhålla hans betydelse som hängiven och aktiv medlem i jazzklubben alltsedan dess bildande 1984. Hans arbete ska ses som en kulturgärning av en sann jazzälskare, som medförde att Arvikabor år efter år kunde få lyssna till jazzmusik av bästa märke.

Arvika Jazz och Blues Club

genom

Magnus Hyltefors

Artikeltaggar

Arvika kommunDödsfall

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.