Hoppa till huvudinnehållet

Hon sjunger årets jullåt från Ingesund: ”Väldigt speciellt”

Publicerad:

Traditionen håller i sig.

Musikettorna på Ingesund har släppt sin jullåt.

– Den har en jazzig känsla över sig, säger sångerskan Josefin Berger.

Christmas Time.

Så heter årets jullåt som Ingesunds Christmas Ensemble – ettorna på musikproduktionslinjen – helt enligt traditionen ligger bakom.

Sjunger duetten gör klasskompisarna Jonas Rasku och Josefin Berger.

– Den har en jazzig och gammaldags känsla över sig. Jag tror den passar bra att lyssna på till julmaten eller framåt kvällen, säger Josefin Berger om låten.

Vad handlar låten om?

– Den handlar om ett par där en person, min roll, haft många stressiga och jobbiga jular. Hon minns tillbaka på tidigare jular med spänd stämning, men har nu träffat sitt livs kärlek som hon sitter framför brasan med.

Akuten på julafton

Att julen inte alla år uteslutande är en positiv upplevelse tror hon att många kan relatera till.

– Jag tror att de flesta har varit med om jular som inte alltid blir så fina och bra som man tänkt sig. Det har jag själv upplevt. Ett år skar min mamma sig på handen så vi fick åka till akuten på julafton, säger Josefin Berger.

Josefin Berger arbetar på sitt första elektroniska fullängdsalbum inom genren som hon kallar fantasypop. Tidigare har hon släppt tio egna låtar och är aktuell med balladen My Angels I Pray To You. ”Den är en bön som handlar om att våga följa sitt hjärta, hitta kärleken och att änglarna ska vaka över nära och kära och jorden. Passar fint att lyssna på inför det nya året”, säger hon.
Josefin Berger arbetar på sitt första elektroniska fullängdsalbum inom genren som hon kallar fantasypop. Tidigare har hon släppt tio egna låtar och är aktuell med balladen My Angels I Pray To You. ”Den är en bön som handlar om att våga följa sitt hjärta, hitta kärleken och att änglarna ska vaka över nära och kära och jorden. Passar fint att lyssna på inför det nya året”, säger hon. Foto: Privat

Den gångna lördagen hölls skolans årliga julshow i sporthallen.

– Det var väldigt roligt. Kul att få sjunga tillsammans med Jonas och hela orkestern. Det var fint arrangerat med en hel del folk, säger Josefin Berger.

Applåder och stående ovationer

Låten avslutande den första akten och gick också som extranummer allra sist.

– Jag har framträtt och sjungit solo sen jag var liten, men det kändes allt lite nervöst. Refrängtexterna är väldigt lika varandra i den här låten, de är lätta att blanda ihop, men det gick bra. Vi fick gott om applåder och till och med stående ovationer.

Bakom låten låg också god hjälp från Ingesunds stråkorkester – och resten av klasskompisarna i olika roller.

– Det var väldigt speciellt att göra tillsammans med så många, med hela klassen på 15 personer. Nästan så att jag undrade lite där ett tag hur det skulle gå, men det gick bra, säger Josefin Berger, som också vill rikta ett tack till programmets lärare för stötning och vägledning under jobbet med låten.

Lyssna på årets jullåt från Ingesund på Spotify.

BILDEXTRA: Årets julkonsert på sporthallen

Artikeltaggar

ArvikaIngesunds FolkhögskolaJulMusikMusikhögskolan Ingesund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.