Hoppa till huvudinnehållet

Arvika: Musik från Sydkorea och USA på Sveabiografen

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Ha Suyean och Hwang Hyeyoung i Sydkoreanska Dal:um.
Ha Suyean och Hwang Hyeyoung i Sydkoreanska Dal:um. Foto: Pressbild

Den Sydkoreanska duon Dal:um kommer till Arvika för en konsert den 13 november. Spelar samma kväll gör även Ka Baird från USA.

Dal:ums Ha Suyean och Hwang Hyeyoung trakterar de koreanska stränginstrumenten gayageum och geomungo och släppte tidigare i år albumet "Similar & different". Duon har uppmärksammats för att de har hitta nya musikaliska världar med sina traditionella instrument, som hör till Koreas vanligaste.

Ka Baird är verksam i New York.
Ka Baird är verksam i New York. Foto: Pressbild

Ka Baird är en multiinstrumentalist som bland annat var med och startade det experimentella folkbandet Spires That in the Sunset Rise. Hon har släppt flera album i eget namn, bland annat en hyllning till John Coltranes "A Love Supreme", och använder ofta flöjt och piano i sin musik som bär inslag av såväl avantgarde som folkmusik.

Det är Kulturföreningen Kolonin i Arvika som står bakom evenemanget och konserterna arrangeras på Sveabiografen.

Artikeltaggar

ArvikaFolkmusikJazzKoloninKonserterMusikNew YorkNöje/KulturSydkoreaUSA

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.