Arvika förlorade hemmapremiären – tappade ledning i slutminuterna

Publicerad:
Arvika basketherrar förlorade till slut hemmapremiären med två poäng. Här Anton Bäckström närmast korgen. Foto: Sakeus Berg

Arvika Baskets nya herrlag förlorade hemmapremiären mot KFUM Örebro på lördagen, trots en jämn match där man tog ledningen mot slutet.

Arvikaspelarna Simon Gustafson och Viktor Steffansson förklarar att laget är nytt och att man inte hunnit träna ihop sig innan premiären.

Lördagens match mellan Arvika Basket och KFUM Örebro slutade 67-69 till bortalaget efter att de kommit ikapp i slutminuterna av matchen.

Arvikatränaren Andreas Johansson konstaterar att matchen var väldigt jämn, och att det endast var någon poäng upp eller ner som skiljde lagen å. I sista perioden ökade man ledningen rejält, men brast i försvarsspelet.

– Jag trodde egentligen i sista när vi ledde med 5-6 poäng, att nu orkar vi dra ifrån dem. Men så fick de några snabba, enkla poäng där i slutet och vi orkade inte täppa till. Vi brast i försvarsspelet, kan man säga, säger Andreas Johansson.

Arvika tog ledningen rejält i fjärde perioden, men tappade poäng till motståndarlaget i slutminuterna.

– Det är ju surt när vi leder hela matchen, och så tappar vi det på slutet. Men ja, det är sådant som händer, säger Viktor Steffansson.

– Ja, det är surt. För det kändes som att vi hade matchen. Men sedan så blev vi för självsäkra eller jag vet inte vad det var. Vi tappade orken helt enkelt och tappade det i slutsekunderna, förklarar Simon Gustafson.

Simon Gustafson var en av Arvikaspelarna som stack ut i positiv bemärkelse.
Simon Gustafson var en av Arvikaspelarna som stack ut i positiv bemärkelse. Foto: Sakeus Berg

Nytt lag

Arvikaspelarna Victor Steffansson och Simon Gustafson konstaterar att laget är nytt och att man inte hunnit träna ihop sig innan premiären.

– Vi har inte hunnit träna ihop oss så himla mycket. Och sedan så har vi en träning i veckan, säger Simon Gustafson.

Viktor berättar att man inte har hunnit träna på slutet av matcherna än.

– Det är svårt att veta vad vi ska göra i slutet när det är så här jämna matcher.

– Vissa i laget har bara tränat 2-3 gånger, flikar Simon in.

Ett steg uppåt

Arvikatränaren Andreas Johansson anser att man har lite smådetaljer att jobba på, men förklarar att man fick fler passningar, mer rörelser i anfallsspelet och fler snabba uppspel än vad man gjorde i förra matchen.

– Generellt sett så är dagens spel som vi gjorde idag mot KFUM Örebro betydligt mycket bättre, ett stort steg framåt jämfört med vad vi spelade och presterade mot Hammarö förra helgen.

Även Viktor Steffansson menar att hemmapremiären är ett steg uppåt mot förra helgens match.

– Vi förväntar väl oss att de flesta matcherna ska vara ungefär såhär. Men det är ju ett steg uppåt från förra helgen i Hammarö i alla fall, säger han.

Viktor Steffansson, som svarade för en bra insats, tycker att det var ett steg upp jämfört mot premiären mot Hammarö.
Viktor Steffansson, som svarade för en bra insats, tycker att det var ett steg upp jämfört mot premiären mot Hammarö. Foto: Sakeus Berg

Finslipa på detaljer

Andreas Johansson tycker att det känns surt att förlora – speciellt på hemmaplan.

– Det är klart att det är väl surt att förlora med två poäng när vi hade mer eller mindre ledningen under längre tiden här och tappar den ledningen.

– Grabbarna spelade och kämpade på och gjorde sitt yttersta så att jag kan inte klaga på dem. Utan det var bra kämpat av dem. Men det är detaljer som vi måste finslipa på framöver, speciellt i försvar.

Johansson tycker att hela laget presterat bra, och lyfter fram Viktor Steffansson och Simon Gustafson som två viktiga spelare under matchen.

– Viktor Steffansson är väldigt bra på att få igång spelet och passningsspelet. Han gjorde en jättebra match, absolut. Sedan så har vi Simon Gustafson, nummer 8. Jättebra slitvarg. Tar returer, både i anfall och försvar. Sliter sig. Han gjorde jättebra ifrån sig den här matchen.

Artikeltaggar

Andreas JohanssonArvikaArvika BasketBasket

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare