Hoppa till huvudinnehållet

28 på scen i konsert för skogen: "En känsla av samhörighet”

Publicerad:
Lovine Waldvik och Camilla Johansson arrangerar en konsert för att lyfta frågorna kring skogen.
Lovine Waldvik och Camilla Johansson arrangerar en konsert för att lyfta frågorna kring skogen. Foto: Rasmus Andersson

Camilla Johansson och Lovine Waldvik arrangerar en konsert tillägnad skogen.

Bland de deltagande finns artister, fotografer, författare och andra kulturutövare – från folkmusikartister till konstnären Vildhjärta.

Totalt är det 28 medverkande i Camilla Johansson och Lovine Waldviks konsert.

– Jag villa dra ihop ett helt gäng med olika människor, börjar Camilla Johansson som tidigt i livet utvecklade ett djupt intresse för skogen.

– Från fotografer och musiker till konstnärer och författare.

Konserten arrangeras inom ramen för Camilla Johanssons examenskonsert på Ingesund Musikhögskola. Det är också där, i stora konsertsalen, som konserten hålls den 6 november.

– Alla som deltar har varit med och samskapat konserten som sätter fokus på skogen. Det blir musik, dans, foto, film och berättande som uttryck.

Folk- och världsmusik

Bland de medverkande finns Maria "Vildhjärta" Westerberg, Johannes Söderqvist, Sebastian Kirppu, Emelie Cajsdotter och Gaeya.

– Musiken är en blandning av egna låtar och traditionell folkmusik. Det blir också en del världsmusik, bland annat från Haiti och Nya Zeeland, berättar Camilla Johansson.

– Innan jag pluggade musik studerade jag biologi och den här konserten är ett sätt att kombinera mina intressen.

Foto: Rasmus Andersson

"Vill lyfta medvetenheten"

Konserten ser hon som ett sätt att lyfta skogsfrågorna.

– Vi vill lyfta medvetenheten kring vikten av att ha riktiga skogar, där mångfalden är bevarad. De här frågorna går också igen i själva låtarna, i texterna. Genom att ha många medverkande symboliserar det att vi är starka tillsammans, att vi är många som står bakom de här frågorna.

Medarrangör till konserten är Lovine Waldvik.

– Vi träffades när hon framförde egna låtar vid en konsert. Hon hade skrivit en låt som verkligen var på det här temat kring naturen och jag tyckte att den var så himla vacker att jag gick fram till henne efter konserten och berättade om mina konsertplaner.

Camilla Johansson frågade om inte Lovine Waldvik ville hjälpa till med konserten.

– Vi hoppas att konserten ska bidra med en känsla av samhörighet. Och engagemang. Samt vikten av att skydda våra skogar.

Konserten livestreamas även på musikhögskolans Youtube-kanal.

Artikeltaggar

Biologisk mångfaldFolkmusikFotograferingHaitiJohannes SöderqvistKlimatKonserterKonstMaria WesterbergMusikMusikhögskolan IngesundNöje/KulturNya ZeelandSebastian KirppuSkog

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.