Hoppa till huvudinnehållet

Här är gatorna med störst prisökning i Värmland

Publicerad:
Reporter Sara Fallberg Omar
Sara Fallberg Omar
sara.fallberg.omar@nwt.se
Bostadspriserna ökar kraftigt i Värmland.
Bostadspriserna ökar kraftigt i Värmland. Foto: Fastighetsbyrån

På två år har bostadspriserna i Sverige ökat markant. Nu visar Svensk mäklarstatistik vilka gator som haft störst procentuell prisökning. I Värmlandstoppen ligger en gata som ökat med hela 86 procent.

I Skoghall ligger gatan med störst ökning – Spelvägen har ökat med 86 procent under de senaste två åren. Näst på tur kommer Lavavägen i Kil med en ökning på 79 procent och på tredje plats kommer Tingsbergsgatan i Karlstad med en ökning på 55 procent.

– Vi har länge pratat om närliggande kommuners frammarsch, därför förvånar den procentuella ökningen mig inte. Frammarschen beror på höga priser i Karlstad som fått människor att rikta sina blickar utanför Karlstad. De höga priserna i Karlstad grundar sig i de tre faktorerna befolkningsökning, låg räntebild och ej tillräcklig nybyggnation, säger Thobias Green, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Gatorna i Värmlands län med störst prisökning i procent
GataKommunPostortÖkning i procent
1SpelvägenHammaröSkoghall86%
2LavavägenKilKil79%
3TingsbergsgatanKarlstadKarlstad55%
4KantelegatanKarlstadKarlstad49%
5KaptensgatanSäffleSäffle48%
6StampbrogatanKristinehamnKristinehamn43%
7OrkanvindenKristinehamnKristinehamn40%
8Södra KlaragatanKarlstadKarlstad40%
9FabriksgatanArvikaArvika39%
10SoldattorgetKarlstadKarlstad38%
Thobias Green, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Karlstad.
Thobias Green, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Värdeökning i kronor

Störst ökning i kronor i Värmland ser man på Södra Klaragatan i Karlstad, där har priset gått upp 11 620 kronor per kvadratmeter. På andra plats kommer Tingsbergsgatan, med ett pris på 11 101 kronor per kvadratmeter. På tiotopplistan för de gator med störst värdeökning i Värmland ligger nio i Karlstad.

– Vi har haft relativt kraftiga prisökningar överlag under hela pandemin. Men det kan skilja sig kraftig mellan olika typer av lägenheter, områden och även ner på gatunivå. För både säljare och spekulanter gäller det att hålla koll på prisnivåer och utveckling just där man ska sälja eller köpa för att ha rätt förväntningar, säger Johan Engström vd på Fastighetsbyrån.

– Vissa gator på mindre orter med stark tillväxt ökar väldigt kraftigt procentuellt sett. Men efterfrågan på attraktiva, framförallt större, bostäder på dyrare orter har också varit stark vilket återspeglas i topplistan över prisökning i kronor, fortsätter Johan Engström.

Gatorna i Värmlands läns med störst prisökning i kronor
GatanKommunPostortÖkning i kronor (per kvadratmeter)
1Södra KlaragatanKarlstadKarlstad11 620
2TingsbergsgatanKarlstadKarlstad11 101
3NolbyplanKarlstadKarlstad9 278
4Norra KlaragatanKarlstadKarlstad8 727
5AnnebergsslinganKarlstadKarlstad8 006
6ÖlmegatanKarlstadKarlstad6 883
7KungsgatanKarlstadKarlstad6 731
8RepslagargatanKarlstadKarlstad6 559
9SoldattorpetKarlstadKarlstad6 430
10LavavägenKilKil6 337

Artikeltaggar

ArvikaBostad och byggenFastigheterFastighetsbyrån ABHammaröKarlstadKilKristinehamnSkoghallThobias GreenVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.