Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Samarbete, ja – privatiseringar, nej!

Publicerad:
Foto: Lise

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi presenterade hur vi vill förbättra ett redan gott företagande som syns i fallande arbetslöshet. Hur vi vill att näringslivsklimatet ska förbättras. Vi lägger märke till att vi har fått medhåll från C, L, Ap och M om våra förslag.

Vi håller också med flera som skrivit repliker till exempel Leon Helliksson (C) om kombination industri, småföretag och servicepunkter, Andreas Slätt och Susanne Engstad Clarke (Ap) om att lyssna in företagares åsikter, Gösta Frödin (L) om bred politikermedverkan, Kristina Bengtsson Nilsson (M) om att lära av andra kommuner.

Men vi säger nej till Moderaternas väg att privatisera sönder välfärden och låta företag göra vinster på våra äldre och våra skolelever. Eller den borgerliga oppositionens olika varianter av sänkta skatter och därmed nedskärningar i välfärden.

Svenskt Näringsliv skulle förvisso ge Arvika bättre rankning om vi sänkte skatten eller gjorde omfattande privatiseringar.

Vi behöver klättra i rankning och ta kritiska enkätsvar på allvar och samarbeta om kloka konstruktiva förslag, men inte genom att köpa Svenskt Näringslivs politiska agenda med hull och hår.

Socialdemokraterna Arvika

Artikeltaggar

Andreas SlättArvika kommunGösta FrödinInsändareKristina Bengtsson NilssonLeon HellikssonSusanne Engstad ClarkeSvenskt Näringsliv