Hoppa till huvudinnehållet

Så slutade premiärderbyt i herrtrean: ”Går ut och gör en väldigt bra insats”

Publicerad:
Hemmalget Åmotfors i en av sina målchanser under det inledande division 3-derbyt mot Arvika U.
Hemmalget Åmotfors i en av sina målchanser under det inledande division 3-derbyt mot Arvika U. Foto: Selma Carlsson

Innebandytrean för herrar inleddes med ett derby i Gärdeshallen mellan Åmotfors och Arvika U, där hemmalaget drog det längsta strået och kunde gå hem med tre poäng. Matchen slutade 9–5.

– Det är alltid kul att vinna derbyn, säger Åmotforstränaren Simon Fors.

Första perioden inleddes lite tveksamt från Åmotfors sida. Spelet var ganska jämnt och resultattavlan i periodvilan visade 2-1 till Åmotfors.

– Första perioden är Arvika bättre än oss och vi är väldigt nöjda då att vi har ledningen. Bollen studsade inte riktigt med oss och det var vårt försvar som räddade oss, berättar Fors.

I andra tog Åmotfors över, satte chanserna och det rann iväg lite för Arvika när Åmotfors vann perioden med 5-1 och utökade sin ledning till 7-2 inför sista.

– I andra går vi ut och gör en väldigt bra insats, det tar vi med oss, tycker Åmotforstränaren som vill lyfta fram två spelare lite extra.

– Emil Granander och Jimmie Jonsson gör det bra.

”Inte känts lika kul”

Tredje perioden var lite jämnare igen och Arvika lyckades vinna den med 3-2, vilket gav slutresultatet 9-5 till hemmalaget.

– Tredje är lite mer likt första. Arvika är sugna på att komma ikapp och trycker på, berättar Fors och fortsätter:

– Nu känns det väldigt bra. Det hade inte känts lika kul om vi hade inlett säsongen med att förlora ett derby. Det var lite nervositet innan men det ska det vara, vi hade en bra känsla.

Ett ungt Arvika U, här med Oliver Ingman i närkamp med Mikael Johansson, stod upp bra trots förlusten.
Ett ungt Arvika U, här med Oliver Ingman i närkamp med Mikael Johansson, stod upp bra trots förlusten. Foto: Selma Carlsson

Ungt Arvika stod upp

Trots förlusten kunde Arvika också åka hem med en bra känsla.

– Vi gör en bra match. Vi har ett jätteungt lag där det är flera stycken som aldrig spelat på seniornivå förut och utifrån det står vi upp bra, berättar Arvikatränaren Henrik Kisterud.

Arvika ser inte heller alldeles för tungt på den andra perioden där tappet skedde.

– Det var jämnt i första och sista men vi tappar i andra. I första får de lite för enkla mål och i andra utnyttjar de våra misstag, vi gör ingen dålig period. Det är sånt som händer när man har yngre spelare på planen. Det är alltid kul med seriepremiär och det är roligt att de yngre får chansen att utvecklas. Nu när de får vara med på fler matcher tror jag det kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går, säger Kisterud.

Åmotfors Oskar Adolfsson och Arvikas Jimmie Peeters i tuff kamp om bollen.
Åmotfors Oskar Adolfsson och Arvikas Jimmie Peeters i tuff kamp om bollen. Foto: Selma Carlsson

”Vi spelar moget”

Det unga Arvikalaget visade ändå upp styrkor som de kommer ta med sig till kommande matcher.

– Vi tar med oss inställningen och kampen. Vi spelar moget, framförallt i första, inte som ett typiskt juniorlag. Jag tror att de kanske är lite förvånade att vi spelar så vårdat. Det här är kanske inte den matchen vi förväntade oss att vinna heller.

Härnäst väntar Olsäter på hemmaplan för Arvikas del och Deje borta för Åmotfors.

Målskyttar, Åmotfors: Emil Granander 4, Jimmy Jonsson 2, David Sjöberg 2 och Emil Arenander 1.

Målskyttar, Arvika: Adam Kisterud 2, Laorent Rama 1, Klas Taylor 1 och Jimmie Peeters 1.

Artikeltaggar

Arvika UDivision 3 Värmland HerrGärdeshallenInnebandySimon ForsÅmotfors IF

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.