Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Så vill Moderaterna klättra i ranking

Publicerad:
Foto: Lise

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi har under flera år sett hur Arvika kommun sjunker i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. 2016 hade vi plats 155, i mätningen 2021 närmast kollapsar Arvika kommun när vi sjunker 75 placeringar från förra året och intar en bottennotering i Värmland och nästan sämst i Sverige, plats 268 av 290 kommuner.

Nu måste styret i Arvika kommun S, V och MP inse allvaret och ta krafttag för att vända denna trend. Småföretagen måste ges bättre förutsättningar för att växa, eftersom det är där den största potentialen finns för att skapa jobb och tillväxt som kommer Arvika, Värmland och Sverige till del. Nu skriver (S) i AN 29 september ett antal punkter som de vill jobba för. Men utförsåkningen har pågått under många år och (S) har suttit vid makten under alla dessa år och har inte lyckats vända den negativa utvecklingen!

Moderaterna har genom åren haft förslag för att vända trenden men dessa har inte varit av intresse för S, V och MP. Det krävs ett skifte vid makten för att kultur och tänkesätt ska kunna förändras. Vi måste uppgradera entreprenörskapet, det kommer vi moderater alltid att jobba för.

Vilka åtgärder krävs då för att förbättra det lokala näringslivsklimatet? Att lyssna på de synpunkter företagen har och förändra vårt arbetssätt inom kommunen för att, i så stor utsträckning som möjligt, tillmötesgå företagen är en självklarhet för oss. Likaså att konkurrensutsätta kommunal verksamhet där det är möjligt. Företagen ska ha möjlighet att bedriva sin verksamhet utan att kommunen tar marknadsandelar från dem. Något som sticker ut i undersökningen om näringslivsklimatet i Arvika är företagens upplevelse av tjänstepersoners bristande bemötande.

Det finns andra kommuner att lära av och många alternativ men då får inte ideologiska värderingar hindra, det borde majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen förstå! Nu är vi i princip sämst av Sveriges kommuner när det gäller företagsklimatet. Arvika kan mer!

Kristina Bengtsson Nilsson

Moderaterna i Arvika

Artikeltaggar

ArvikaInsändareKristina Bengtsson NilssonModeraternaSocialdemokraternaSvenskt Näringsliv