Hoppa till huvudinnehållet

De satsar på ELO-show i Karlstad: ”Ska kännas lika stort som Wembley”

Publicerad:
Under en lång och tråkig pandemi har Anders Dahl, Tomas Gantelius och Erik Rynefors smitt hemliga planer för en spektakulär show på Scalateatern. Nu törs de berätta.
Under en lång och tråkig pandemi har Anders Dahl, Tomas Gantelius och Erik Rynefors smitt hemliga planer för en spektakulär show på Scalateatern. Nu törs de berätta. Foto: Lena Richardson

Restriktionerna har lyfts och på Scalateatern återvänder vardagen – men också de storslagna planerna.

Efter ett år präglat av padel, pingis och promenader satsar Erik Rynefors på en spektakulär tribut till Electric Light Orchestra.

– Det här är inte Wembley, men det ska kännas lika stort!

Sedan restriktionerna släppts rasslar det åter ute i biljettkassan och nu ska också bordtennisbordet lyftas bort från teaterscenen. Arrangören Erik Rynefors och Anders Dahl på Scalateatern har utkämpat många duster där senaste året, men nu är de trötta på alternativa sysselsättningar.

– Det har varit ett år av padel, golf och att vara ute och gå, suckar Erik Rynefors och beskriver hur han tog ett beslut efter andra vågens bakslag:

– Jag måste ha något som ger mig energi och jag tror att det är något som fler behöver.

”Håll i er”

Där och då började han planera för en ny show. Tidigare har han satsat på Queens-tributer, men den här gången är det ELO, Electric Light Orchestra som gäller.

– Håll i er! säger han och kör igång en video för att visa hur det är tänkt att låta på Scalateatern flera kvällar i mars nästa år.

Mäktigt ska det bli, lovar han.

Less på less is more

– Jag har utlovat en spektakulär, visuell upplevelse. Den här showen ska vara allt annat än less is more. Det har snackats om hur branschen ska komma på fötter igen och att man ska skicka ut en sångare med en pianist, men vi ska göra precis tvärtom. Vi ska vara här och sprängfylla scenen med musik, sångare och teknik. Man ska känna wow, är detta Karlstad. Det är inte Wembley, men det ska kännas lika stort, säger Erik.

Tobias Östlund från Arvika blir lead singer i ELO-showen i Karlstad.
Tobias Östlund från Arvika blir lead singer i ELO-showen i Karlstad. Foto: Elinor Thuresson

Det kommer att vara uppemot 20 personer på scenen, med stråkar och kör. Och längst fram, som Jeff Lynn, ska Tobias Östlund från Arvika stå.

– Det är med spänd förväntan vi går in i det här, säger Anders Dahl.

Äkta feelgood

För Erik Rynefors är det en hel del nostalgi inblandat i projektet – och det är glada minnen.

– Var det förfest innan man skulle ut från 1976 och framåt så var det ELO som spelades, partymusik som är feelgood. Den rörde inte upp några hemska känslor utan det var precis lagom. Det är rakt på, men det är en enormt komplex ljudbild som ska skapas! säger han.

Biljetterna släpps under fredagen, den 1 oktober.

Pingisbordet ska bort från scenen på Scalateatern.Tomas Gantelius, kapellmästare, Erik Rynefors, arrangör och Anders Dahl, chef på Scalateatern har stora planer.
Pingisbordet ska bort från scenen på Scalateatern.Tomas Gantelius, kapellmästare, Erik Rynefors, arrangör och Anders Dahl, chef på Scalateatern har stora planer. Foto: Lena Richardson

Artikeltaggar

70-talAnders DahlArvikaErik RyneforsKarlstadMusikNöje/KulturScalateaternVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.