Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen om att träna under dödshot: ”Olustigt – man vet ju aldrig”

Publicerad:
Lagkaptenen Linnea Juhlin (till vänster) tycker att det kändes olustigt att träna efter dödshoten som klottrats på Tingvallahallarna.
Lagkaptenen Linnea Juhlin (till vänster) tycker att det kändes olustigt att träna efter dödshoten som klottrats på Tingvallahallarna. Foto: Tommy Andersson

Klockan 19.00 skulle alla som befann sig i innebandyarenan bli ihjälskjutna. Så löd budskapet i det klottrade hot som upptäcktes vid entrén till Tingvallahallarna på måndagsmorgonen.

Karlstad IBF:s SSL-damer var ett av de lag som tränade vid den utpekade tidpunkten.

– Helt klart olustigt. Man vet ju aldrig, säger lagkaptenen Linnea Juhlin.

”Klockan 19.00 kommer alla som är här inne att bli ihjälskjutna” och ”Jag kommer skjuta alla här inne 20/september klockan 19.”

Så löd budskapet i klottret på dörrarna till Tingvallahallarna.

– Klottret är av sådan art att händelsen har rubricerats både som skadegörelse och olaga hot, konstaterade Stefan Wickberg, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Senare under måndagen gjorde polis och kommun bedömningen att hotet inte var att anse som seriöst.

Men polisen hade personal på plats vid Tingvallahallarna under hela måndagskvällen, och ett av de lag som tränade vid den aktuella tidpunkten var Karlstad IBF:s damlag.

– Det är klart att det kändes lite olustigt. Vi pratade självklart om det här innan träningen och konstaterade att det kändes tryggt att polisen fanns på plats, säger KIBF:s lagkapten Linnea Juhlin.

Och fortsätter:

– Det flesta hot av den här typen är tomma, men man vet ju aldrig. Man kan aldrig vara helt säker.

Linnea Juhlin berättar vidare att flera av ungdomslagen valt att ställa in sina träningar.

– Det gjorde att det inte var lika mycket folk i rörelse i hallarna och att polisen fick bättre översikt och koll på vilka som uppehöll sig därinne under kvällen. Jag har aldrig upplevt nåt sånt här tidigare, men nu hoppas jag att vi kan lägga det bakom oss.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBFLinnea JuhlinStefan WickbergTingvallahallarna

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.