Insändare: S ökade mer i procent än SD

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise

AN hävdar att SD var vinnare hur en än räknar. Men S ökade med 3,36 procent och SD med 3,18 procent enligt de preliminära siffrorna från valnatten. AN hävdar att pastoratet gått från 32 till 29 platser, men rätt är att det har gått från 35 till 29 platser. S får därför 10/29 platser vilket är en klar relativ förbättring jämfört med 11/35 platser.

Så inte hur en än räknar. Inte när en räknar korrekt.

Kenneth Johannesson (S)

Svar direkt:

Johannesson har rätt i att vi i ett inledande skede hade fel om mandatförändringen som skett sedan valet 2017. Det är justerat och vi beklagar felet. Det är dock ett faktum att SD är den enda nomineringsgrupp som ökar i procent, antal röster och i mandat.

Linus Carle

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.