Insändare: Använd skattepengarna till något som gagnar Edaborna

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise

Läser i Arvika Nyheter om den planerade ombyggnationen av korsningen Charlottenbergsvägen–Storgatan i centrala Charlottenberg. Många av oss Charlottenbergsbor frågar sig nu hur tänker våra politiker.

Vill man verkligen underlätta för genomfart av den tunga långtradartrafiken i den mest centrala delen av samhället när de flesta andra kommuner arbetar för att sanera och minska biltrafiken i sina stadskärnor. I det här fallet kommer projektet att försämra miljön genom att skära bort en del av Torget med dess grönska och leda trafiken så att den korsar skolvägen för de flesta elever vid Gunnarsbyskolan.

Ska man verkligen använda kommunens skattepengar för att finansiera ett projekt som är allt annat än en kommunal angelägenhet?

Det finns ju alternativa statliga vägar för den här trafiken om den i stället leds förbi samhället via Nolbykorset på riksväg 61 över Ås mot Stråket och vidare ut på vägen mot Gunnarskog och Gräsmark. Då ökar trafiksäkerheten automatiskt i Charlottenbergs Centrum.

Problemet med den oönskade tunga trafiken borde väl lösas genom att få bort den från centrum i stället för att underlätta för den så att trafiken i stället ges förutsättningar för att öka i stället för att minska.

Tänk om ni beslutsfattare, tänk på miljön och trafiksäkerheten, använd skattepengarna i stället till något som gagnar Edaborna, vi lever ju långt in på 2000-talet!

Anders Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.