Replik: Svenska kyrkan är fantastisk!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise

Svenska kyrkan i Arvika är fantastisk. För mig står den framför allt för medmänsklig solidaritet i livets svåra stunder.

För många år sedan funderade jag på att gå ur kyrkan. Men så tänkte jag på vad kyrkan gör. På vad sjukhuskyrkan gjorde. Klas Nilsson och Gunnel Wedin var de som jobbade på sjukhuskyrkan på den tiden. Två änglar som jag och mina kollegor på akutmottagningen ringde efter när livet tagit en oväntad vändning för någon. Jag kommer till exempel aldrig glömma hur jag med gråten i halsen ringde och bad att någon av dem skulle komma till akuten när en liten bebis förlorat sin mor och en man förlorat sin älskade i en våldsam trafikolycka. Svenska kyrkan i Arvika ställer upp. Tar ansvar. Visar medmänsklighet. De gör ett riktigt bra arbete och jag är stolt över att vara medlem i Svenska kyrkan.

Föga förvånande målar populistiska missnöjes och sossehatar-partiet Sverigedemokraterna upp en bild av en kyrka i förfall. På valmaterialet de har ser man en fallfärdig byggnad. De ska rädda kyrkan. Rädda kyrkan ifrån vad då? Kyrkorna runt om i kommunen har jättemycket verksamhet! Om Anders Skogberg inte tror det så kan han ju kontakta kyrkan på sin egen ort – Mangskog som uppmärksammades i Arvika Nyheter den 3 maj i år för att det är Sveriges kyrkligaste byggd! Svenska kyrkan i Arvika är fantastisk. Den står för något bra. De som verkar för den gör bra saker. Låt er inte luras av domedagsprofeten Skogberg från SD som målar fan på väggen. Kyrkan behöver inte räddas från en SD-apokalyps där alla är antingen är muslimer eller är i en padelhall. Rösta på Socialdemokraterna i kyrkovalet på söndag! Det ska jag göra. För en fortsatt fantastisk kyrka! För ett samhälle där både padelhallar och kyrkor får plats.

Henrik Axelsson (S) & Leg. Sjuksköterska på Sjukhuset i Arvika

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.