Hoppa till huvudinnehållet

Stökig sommar för Mora: ”Det är lite väl överdrivet”

Publicerad:
Jenny Axelsson går in en ny SSL-säsong med helt andra förutsättningar än tidigare.
Jenny Axelsson går in en ny SSL-säsong med helt andra förutsättningar än tidigare. Foto: HP Skoglund

KAIS Mora har varit ett av de bästa lagen i innebandy-Sverige under en lång räcka år – men den här sommaren har varit orolig uppe i Mora.

Inte mindre än tolv spelare har lämnat klubben, varav många tongivande namn.

Något som fått en del att kalla det "en av de värsta spelarflykterna i modern tid".

Det är dock en beskrivning som lagets västvärmländska målvakt, Jenny Axelsson, inte skriver under på.

– Vi har tappat ett gäng spelare, absolut, och tongivande spelare också, så det kan väl finnas ett visst belägg men jag tycker det är lite väl överdrivet, konstaterar Jenny.

Olyckligt

Det är ingen enskild händelse eller detalj som föranlett att så många lämnat klubben samtidigt, men konsekvensen blir ändå kännbar.

– Det är så klart olyckligt att alla som har lämnat lämnar samtidigt, men det är inte något som hänt i klubben utan det kan vara 300 olika skäl.

Mora täcker upp de försvunna spelarna med två utlandsförvärv, comebackande spelare och yngre förmågor från den egna verksamheten.

– Man kan kalla det en satsning på våra egna också, vi har ganska många i träningstruppen som kommer från innebandygymnasiet och det allsvenska laget.

KAIS Mora anno 21-22 kommer dock oavsett att vara ett väldigt annorlunda lag jämfört med det lag som spelade SM-semifinal mot Thorengruppen i våras.

Får ta tid

Vilket också kommer att lägga ytterligare lite vikt på axlarna på de spelare som finns kvar – dit Jenny hör.

– Det handlar ju mest om att lära de nya hur vi har spelat förut, hur vi vinner matcher. Det kommer att ta tid, det är inget man gör över en natt, men det får ta den tid det tar.

Jenny tittar framåt och – uppåt.

– Om du frågar mig personligen så har jag inte några andra mål än jag haft tidigare och det är inte något som klubben uttalat heller, att vi måste sänka ambitionsnivån. Det kommer inte att nämnas innanför de här hallväggarna. Vi får någonstans ändå vara rimliga och se det som en bonus om vi skulle hamna i en semifinal mot Thorengruppen i år igen, en helt annan bonus jämfört med ifjol.

Tre matcher

Laget har matchat sparsamt under försäsongen, utöver tre matcher i Svenska cupen.

– Det vi tar med oss där är matchen mot Falun, där vi fick känna på lite hur det kommer att vara. Vi spelar 0-4 men jag tycker ändå vi gör en godkänd prestation med tanke på att det var vår första försäsongsmatch med ett helt nytt lag.

Artikeltaggar

InnebandyJenny AxelssonKais MoraMoraSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.