Replik: Fler parkeringar – och det snart!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: PATRICK SÖRQUIST

Tack Monica Fryxelius att du tar upp frågan om parkeringsplatser i centrala Arvika. Jag är inne på samma linje att något måste göras och det snart!

När jag skulle poströsta i veckan i Trefaldighetskyrkans församlingshem stod utanför på Cisterngatan inte mindre än 12 A-traktorer samt ett par bilar och blockerade hela gatan.

Någon hänsyn till gatukorsningar finns inte heller, alla tycks vilja stå så nära skolan som möjligt. Eftersom det inte är tidsbegränsad parkering så kan de stå hela dagen och blockera för andra. Dessutom kommer de ofta tidigare på morgonen än vad andra bilister gör, vilket förvärrar situationen.

Är det verkligen rimligt att man kan parkera hur många timmar som helst på gatorna runt skolorna, simhallen, sporthallen, Trefaldighetskyrkan samt församlingshemmet? Om parkeringstiden begränsades till två timmar, dagtid under vardagar, så skulle sannolikt en del av problemen lösas. Ungdomarna med raska ben (!!) skulle då kunna parkera längre från skolan, varför inte en separat A-traktorparkering exempelvis i hamnen, och på så sätt får ungdomarna en skön promenad innan skoldagen tar vid.

Elisabet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.