Insändare: Att viga eller inte viga...?

Insändare
PUBLICERAD:
Vigsel. Genrebild.
Foto: Gorm, Kallestad

Jag blir så ledsen och besviken över insändarskribentens inlägg: Totalt förbud att viga homosexuella.

Denna insändare kan få oss kristna och samtliga medlemmar i Equmeniakyrkan framstå som homofober. Vilket är väldigt långt ifrån sanningen. Det framgick mycket tydligt av artikeln som publicerades att Johanna och Emma har ett stort stöd inom församlingen.

Båda pastorerna är eller har varit för och inte att haft några problem med att viga homosexuella par. Vad som hindrat dem är en annan fråga. Kanske människor med åsikter som dig.

Vad vet jag?

Men det är nu upp till din kyrkas styrelse att ta ett beslut. Förhoppningsvis ett som går ihop med diskrimineringslagen (2008:567)

Detta är en lag som gör mig mycket tacksam över att bo i Sverige.

Jag vill ogärna bli förknippad med den människosyn du bär.

Bibeln är tolkningsbar men Jesus budskap är väldigt tydligt deklarerat för mig både inom Equmeniakyrkan och Svenska Kyrkan. Och vill tillägga att Bibeln inte nämner ett ord om homosexuella. Detta är en tolkning du själv gör.

Tolkningar av Bibeln kan vara både missvisande och farliga, på flera olika sätt. Ditt sätt att uttrycka dig gör att många fördomar förstärks om kristna människor och fler väljer att avstå att gå till just kyrkan. Det tycker jag är mycket sorgligt med tanke på vad respektive församlingar jag varit delaktig i, bidrar i mycket gott på många goda sätt.

Jag är inte medlem i församlingen och en av anledningarna till att jag avböjt från att gå med är att de inom Arvikas Euqumeniaförsamling är att det inte ännu tagits beslut om att homosexuella kan få viga sig i er kyrka. Ni har har haft 10 år på er och nu får ni tyvärr skörda frukterna av detta kanske, fega beslut.

Min uppfattning är att Equmeniakyrkan i Arvika gör mycket gott och det har tidigare känts väldigt trevligt att då och då dyka in på Gudstjänster där. Jag hoppas det kan fortsätta så utan att man blir fördömd för att man inte sitter i kyrkbänken varje söndag, sin sexuella läggning eller annat som kan påverka.

Min mindre vetande omgivning kommer nog inte bli mindre ifrågasättande för att jag känner så starkt för en församling som har församlingsmedlemmar som går ut och tolkar Bibelns texter som att människor ska straffas, skamliga lidelser och utmålar två människors kärlek till varandra till något onaturligt.

Jag blev alldeles varm i hjärtat av pastor P-O:s predikan i söndags . Där förmedlades verkligen vad Kristet budskap handlar om. Kärleken, förståelsen och det unika i att människor är olika. Att man kan utöva sin tro på olika sätt och huvudsaken är att man försöker vara en god människa, trots sina fel och brister.

Jag försöker respektera dina åsikter men måste erkänna att jag har väldigt svårt att se något av det som jag tolkar som Jesus budskap i det du skriver.

Men Jesus förlåter dig nog, för nu vet du inte vad du gör..

W.W.J.D

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.