Ny cupseger för P07-08

Publicerad:
Arvika Baskets P07-08 vann i Kungsbacka. Bakre raden fr. v.: Conny Room, Isaac Edgren, Edvin Johansson, Theo Room, Tim Ingman, Albin Lind, Sören Room. Främre raden fr.v.: Samuel Schmidt, Jaunius Jaselskis, Ludvig Steffansson, Elias Wetter, Kåre Sundström, Samuel Chytraeus, Leo Sjödin Lindberg Foto: Privat

Under helgen har Arvika Basket deltagit med sex lag i Kungsbacka basketcup.

Arvika P07-08 lyckades upprepa förra årets vinst i b-slutspelet och vann en spännande final mot Kvarnby med 34-24. Värt att nämna är att laget tidigare i turneringen förlorade mot Kvarnby med 17 poäng, men tog lärdom och spelade i finalen bra lagspel både i anfall och försvar - vilket gjorde att Kvarnby inte orkade stå emot.

Det blev ett tydligt kvitto på att det är laget som är nyckeln till framgång.

Arvika F05 tog sig vidare till semifinal i b-slutspelet men förlorade där en tight match mot Äli. Siffrorna blev 13-23 men i efterhand kunde konstateras att detta var den moraliska finalen då Äli tog en förkrossande seger i finalen.

Arvika P04 tog hem gruppsegern och var obesegrade men tyvärr underpresterade man i semifinalen och fick spela b-final mot Ale. Där blev det en snöplig förlust i sudden death mellan två jämna lag som bjöd på en bra basketmatch.

Bra stöd

Killarna hade ett bra stöd av alla Arvikalag som hejade på men tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången.

Cupen var en bra start på säsongen där lagen nu ser fram emot seriestarten i slutet av september.

Artikeltaggar

Arvika BasketBasketKungsbacka

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare