Replik: Vi behöver alla slag av energi

Insändare
PUBLICERAD:
Vindkraft, genrebild
Foto: Emil Langvad/TT
Lisa, jag håller med om att vi behöver mer energi samt att de skall vara miljövänliga.

Du som är heltidspolitiker bör dock inte slira på sanningen när det gäller olika energislags kostnader. Varför har kärnkraften plötsligt blivit alltför dyr att producera? Jo, därför att staten har lagt ytterligare avgifter och skatter på den energin. Varför har vindkraften blivit så billig att producera? Jo det kan du se på din elräkning! Subvention i form av elcertifikat.

Livslängden på ett vindkraftverk är relativt kort. Vad händer, när verket är utslitet? Vem sanerar och återställer? Och då menar jag naturen runt om.

Vi behöver alla slag av energi, för att vårt land skall kunna fortsätta utvecklas! Det kommunala vetot är viktigt att kommunerna får ha kvar, oberoende av vad Miljöpartiet anser!

Sedan är du inne på något viktigt för att hela Sverige skall kunna leva. Vi borde se till att kommuner där energin produceras får del av vinsten. En kommunal skatt på energin. Då kommer naturligtvis storstäderna, där energin huvudsakligen konsumeras att protestera! En sak du glömde är att vårt land har väldigt lite produktion av solenergi jämfört med resten av Europa. Varför inte se till att i normer för nybyggen skall finnas, att alla byggnader skall ha solfångare, som producerar elenergi?

Värmländsk surgubbe

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.