Hoppa till huvudinnehållet

Poäng mot serieledaren för Arvika U: ”Spelar aggressivt”

Publicerad:
Khalid Mohammed svarade för två mål när Arvika U kryssade borta mot serieledaren.
Khalid Mohammed svarade för två mål när Arvika U kryssade borta mot serieledaren. Foto: AN-arkiv

Arvika U plockade poäng mot serieledaren Högboda i herrsexan när man spelade 3-3 på bortaplan.

– Vi följer vår spelplan bättre än vi gjort tidigare, berättar Arvikatränaren Thomas Axelsson.

Arvika U, som för tillfället är placerade i mittenskiktet av tabellen, åkte till Bodavallen medvetna om att de skulle ställas inför tufft motstånd men tog sig an utmaningen och spelade lika med serieledarna.

– Vi kliver ut och spelar aggressivt med hög press och hög fart och i första har vi lite fördel. I andra tar de över lite och när de gör det straffar de oss hårt med två snabba mål. Men vi åkte hem och var riktigt nöjda med insatsen. Det är helt klart det bäst strukturerade laget vi sett i serien, säger Axelsson.

I halvtid ledde Arvika efter mål av Khalid Mohammed. I andra halvleks första minuter utökade de till en tvåmålsledning genom Morteza Ahmadi. Sedan svarade Högboda med två mål och fick senare även in 3-2 i den 72:a minuten. Åtta minuter senare gjorde Khalid Mohammed sitt andra mål och satte slutresultatet 3-3.

Axelsson vill även lyfta fram två andra spelare i laget:

– Joel Åström och Basir (Ahmadi) gjorde det extra bra.

Artikeltaggar

Arvika Udivision 6 västraFotbollHögboda

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.