Hoppa till huvudinnehållet

Troligen undervisning på plats till hösten

Publicerad:
Reporter Oliver Thyberg
Oliver Thyberg
Oliver.Thyberg@nwt.se
Till hösten ska drygt 2 360 elever på Arvika kommuns gymnasier och grundskolor tillbaka till skolan. (Genrebild).
Till hösten ska drygt 2 360 elever på Arvika kommuns gymnasier och grundskolor tillbaka till skolan. (Genrebild). Foto: Sara Hector

När höstterminen startar blir det troligen undervisning på plats på gymnasieskolorna. Nästa vecka ska frågan diskuteras närmare.

En annorlunda vår följs troligen av en mer ”vanlig” höst – i skolan. Sommarlovet 2021 närmar sig sin ände och snart är det dags för gymnasieeleverna att åter inta skolbänkarna. För även om vårterminen avslutades med delvis distansundervisning pekar nu mycket på att gymnasieeleverna åter kommer vara på plats på skolan.

– Närundervisning ska som huvudregel bedrivas i alla skolor från höstterminens start, sa utbildningsminister Anna Ekström till TT i juni.

Den 18 augusti inleds höstterminen för cirka 2 360 elever på kommunens gymnasium och grundskolor i Arvika.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Marianne Annersand, rektor på Solbergagymnasiet.

I kommunen handlar det om drygt 2 000 elever i grundskolan och 360 på gymnasiet som inleder höstens studier. Under några vårmånader fick gymnasieeleverna utbildning på distans, medan grundskolan höll delvis distans för de äldre.

Nu ska gymnasieeleverna med största sannolikhet tillbaka till skolan. Nästa vecka hålls ett möte för att diskutera frågan närmare.

– På fredag nästa vecka har vi ett ledningsmöte, säger Annersand och tillägger:

– Först då bör vi ha någorlunda koll på läget och kan ge ett bättre svar.

Artikeltaggar

Anna EkströmArvikaSkola och utbildningSolbergagymnasietTaserudsgymnasiet

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.