Hoppa till huvudinnehållet

Tennisklubben vill smitta unga med padelfeber - satsar på prova-på

Publicerad:
Anton Mossberg är ny på padel men gillar sporten.
Anton Mossberg är ny på padel men gillar sporten. Foto: Elin Larsson

På ett år har Arvika Tennisklubb tredubblat antalet medlemmar. Förklaringen? Den nya padelbanan. Nu är målet att den ska användas av fler barn och unga. I sommar erbjuds de därför att gratis testa på den populära sporten.

Det råder padelfeber i Arvika, det märks bland annat i Styckåsskogen.

– Vi fick ändra bokningssystemet för att det var ett sådant hårt tryck på banan, säger Malin Östervald, sekreterare och damansvarig i Arvika Tennisklubb.

Padelbanan används av både medlemmar och utomstående men också av HMF Falken som tennisklubben har ett avtal med.

Patrik Svensson, Jens Bryntesson och Malin Östervald från Arvika Tennisklubb vill att fler unga ska röra på sig och erbjuder därför Sommarlovspadel.
Patrik Svensson, Jens Bryntesson och Malin Östervald från Arvika Tennisklubb vill att fler unga ska röra på sig och erbjuder därför Sommarlovspadel. Foto: Elin Larsson

Det var i maj förra året som panoramabanan kom på plats. Sedan dess har Arvika Tennisklubb ökat sina medlemmar från omkring 150 till 480.

– Banan har genererat mycket aktivitet här. Padel är en av få sporter som kunnat hålla igång under pandemin, säger Jens Bryntesson, styrelseledamot i klubben.

Fler tennisspelare

Padelintresset har också spillt över på tennisverksamheten.

– Vi har fått fler tennisspelare. Flera har upptäckt tennishallen när de kommit hit och när padelbanan varit hårt bokad har en del spelat tennis istället, säger Patrik Svensson, bokningsansvarig.

Padelbanan kom till genom medel från Arvsfonden och Värmlands idrottsförbund med det primära syftet att låta barn och unga få prova på padel. Klubben har lockat yngre spelare men de hoppas att ännu fler ska få upp ögonen för sporten.

– Eftersom vi inte använt egna medel så kan vi satsa på det vi brinner för. Vi vill få hit fler ungdomar, det är ett mål vi har. Vi vill att barn och unga ska få röra på sig och göra något socialt, säger Malin Östervald.

Mer tillgängligt

Sommarlovspadel riktar sig till barn och unga upp till 18 år som bokar sig genom att skriva upp sig i en pärm vid klubbens entré. Klubben vill göra sporten mer tillgänglig för alla.

– Padel är en rätt dyr sport men här får de spela gratis och låna utrustning. Tanken är att vi ska försöka hålla nere kostnader sen för barn och ungdomar som vill fortsätta spela padel, säger Malin Östervald.

Fyra timmar per dag är banan avsatt för de som vill testa på Sommarlovspadel. Bokar gör man genom att skriva upp sig i pärmen vid klubbentrén.

– Varje barn får ta med en målsman så man kan komma hit två föräldrar och två barn om man vill och spela, säger Patrik Svensson.

Satsningen började 14 juni och är tänkt att pågå till 18 juli - med goda chanser till förlängning.

– Blir det populärt kör vi vidare resten av sommaren, säger Patrik Svensson.

  • Anton Mossberg, Krickan Jansson, Isak Värm och Joel Svensson har fastnat för padel.
    Anton Mossberg, Krickan Jansson, Isak Värm och Joel Svensson har fastnat för padel. Foto: Elin Larsson
  • Joel Svensson föredrar padel framför tennis.
    Joel Svensson föredrar padel framför tennis.
  • Isak Värm bokade in sig på Arvika Tennisklubbs Sommarlovspadel.
    Isak Värm bokade in sig på Arvika Tennisklubbs Sommarlovspadel.

Några av dem som bokat in sig på Sommarlovspadel är Isak Värm, Krickan Jansson, Anton Mossberg och Joel Svensson. De har alla testat sporten tidigare och det har uppenbarligen gett mersmak. Under tisdagsförmiddagen gick de en dubbel.

Alla fyra är rörande överens om att padel är roligare än tennis.

– Padel är mycket lättare än tennis, det är så mycket teknik i det, säger Isak Värm.

– Jag suger på tennis. I padel får man en andra chans när man har glasväggarna, säger Krickan Jansson.

Artikeltaggar

ArvikaArvika TennisklubbPadelTennis

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.