Replik: Vi tar ansvar för det vi kan ta ansvar för

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise
Replik till Ledsen medborgare.

Det är intressant för att inte säga fascinerande att vi som parti endast behövde starta för att vi skulle anses ansvariga för allt möjligt – innan vi ens fått förtroendet att förvalta ansvaret genom ett demokratiskt val. Men självklart vill vi ta ansvar för det vi kan ta ansvar för.

Naturligtvis anser inte vi i Arvikapartiet att fula och otrevliga personliga påhopp mot politiker eller tjänstemän är okej. Vi har alla både rättigheter och skyldigheter att påpeka om när något är fel och särskilt när en enskild eller grupp människor blir drabbade av politikers och tjänstemäns felaktiga handlanden.

För att använda en tjänstemans ord (som vi för övrigt anser vara en förskräcklig formulering där betydelsen innebar att tjänstemannen tog sig rätten att tala å hela Arvika kommun och enbart beklagade enskildas upplevelser av socialtjänsten, det vill säga det kan ju aldrig ha hänt något på riktigt som skulle vara fel, bara upplevas fel…) Vi beklagar därmed enskilda politiker och tjänstemäns upplevelser i mötet med sociala medier…

Vid enstaka tillfällen måste vi rikta uppmärksamheten mot de som har ansvar i olika frågor där vi finner att det inte skötts rätt. De som blir arga och besvikna över sanningen är de som själva lever i en lögn som de inte vill erkänna. Vi vill att rättvisan ska fram och att inte sanningen mörkläggs. Självklart har de som sitter på makten idag rätt att rösta som de vill i frågor som exempelvis den om en offentlig ursäkt. Om övriga Arvikabor anser att de ansvariga har tagit rätt beslut kommer de att fortsätta ge dem förtroendet även vid nästa val.

Vi har dock en demokratisk rätt att ge ett annat alternativ för alla som faktiskt håller med om att när saker blir fel gör man om och gör rätt. Kan man inte göra om något kan man ändå erkänna att det var fel och be om ursäkt. Om vi får ett förtroende kommer vi också att ta beslut som kanske inte blir som vi trodde, men vi har ambitionen att stå för det och kunna ändra oss, inte gå vidare och låtsas som att felet inte finns och bara hoppas på att det glöms bort. Så utvecklas ingenting. Saker blir inte rätt bara av att man tiger.

Sedan önskar vi att alla ska kunna skriva under sina åsikter med sina egna namn, utan rädsla för att åsikter inte gillas, eller skulle leda till konsekvenser på något sätt. Det Arvika vi vill vara med och skapa är ett där alla har rätt att tycka och tänka olika utan att någon far illa. Där vi kan vara öppna och fria utan rädsla. Vi förstår att vi inte är där ännu, ledsamt nog, ledsna medborgare.

Med hopp om en ljusare framtid!

Arvikapartiet

L-O Gävert

Maria Carlsson

Weine Dahlén

PA Gävert

Annika Karlsson

Mikael Nilsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.