Lyckad finsk helg säkrade Westomdubbel

Publicerad:
Alex Gustafsson och Lukas Andersson fixade en Westomdubbel i söndags och i mästerskapet - redan nu. Foto: Jan Kaare Rafoss

Westomduon Lukas Andersson och Alex Gustafsson gjorde vad de kunde för att bädda för en riktigt trevlig final på RallyX Nordic.

Med helgens resultat i finländska Uleåborg inräknade så står kampen om mästerskapssegern i Crosscar Junior, i finalen på Westom i augusti, just mellan de båda.

Lukas leder sammanställningen med 130 poäng, fem före Alex, som i sin tur är 22 poäng före trean Rasmus Persson.

Lukas var den som lyckades bäst på lördagen med en andraplats medan Alex där fick nöja sig med fjärde plats.

Söndagen bjöd på en västvärmländsk dubbel, med Lukas återigen som tvåa och Alex överst på prispallen.

– Segern känns riktigt gött, det behövdes verkligen. Idag vaknade vi på rätt sida och det känns riktigt skönt med en såhär bra dag. Vi har slitit med starterna i två år nu, så att äntligen kunna sätta de perfekt känns riktigt bra. Jag var bäst i grundomgången, vann semin och ledde sen finalen från start till mål. Det var en gudomligt bra känsla, berättar Alex Gustafsson i ett pressmeddelande.

Att ta in några poäng på klubbkompisen var också nödvändigt för att hålla spänningen vid liv.

– Det känns skönt att tagit in poäng i mästerskapet, det ger en bra känsla inför Arvika. Jag ser fram emot att avsluta säsongen på min hemmabana och kommer göra allt jag kan för att plocka maximala poäng.

Fick kämpa

Om söndagen var näst intill fläckfri var resan fram lite stökigare under lördagen.

– Under lördagen var det inte riktigt vår dag, och vi kämpade med att sätta topp tre-tider som vi ville. Jag lyckades ändå ta mig till final, och även om vi inte nådde pallen så satte jag snabbaste varvtiden i finalen och fick med mig bra poäng.

Artikeltaggar

Alex GustafssonCrosskartLukas AnderssonRallyXTeam WestomUleåborg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare