Hoppa till huvudinnehållet

Man misstänks ha misshandlat sin flickvän – flera gånger

Publicerad:
Reporter Sara Fallberg Omar
Sara Fallberg Omar
sara.fallberg.omar@nwt.se
Arkivbild. Man misstänks för grov kvinnofridskränkning.
Arkivbild. Man misstänks för grov kvinnofridskränkning. Foto: Johan Nilsson/TT

Misshandel, fylleri och störande bilmusik präglade kvällen och natten till lördagen och beskrivs på lördagsmorgonen av polisen som ”stökig”.

– Vi har fått in många samtal om störande musik från bilar som kört runt. I mer eller mindre alla kommuner, säger Christina Hallin, presstalesperson för polisen i region Bergslagen.

Ett tema för natten har också varit fylleri och flera rattfyllor.

– Det har varit en hel del fylla och rätt stökigt. Många jobb, men inget som sticker ut. Det har varit en ”normal” fredag, säger Christina Hallin.

Här kan du läsa om några av händelserna från natten:

Man misstänks ha misshandlat sin flickvän – flera gånger

Vid 00.30 natten till lördag fick polisen in ett samtal om att en man misshandlat sin flickvän i Arvika. Det ska vara en företeelse som upprepats vid flera tillfällen tidigare.

Polispatrull åker till platsen och frihetsberövar den misstänkta mannen som är i 20-årsåldern. Vid frihetsberövandet var mannen kraftigt berusad och åklagare beslutade att han skulle få nyktra till innan förhör hölls. Efter förhör kommer åklagare att besluta om han ska vara fortsatt frihetsberövad.

Mannen misstänks nu för grov kvinnofridskränkning.

Även kvinnan som blev misshandlad är i 20-årsåldern. Det finns i nuläget inga uppgifter om att hon skulle ha behövt uppsöka sjukvård.

Under lördagsförmiddagen anhölls mannen för grov kvinnofridskränkning.

Man anhållen för misshandel av sin sambo

Polisen får vid 00.07 in ett samtal om att en kvinna misshandlats i Munkfors.

Det är en anhörig till kvinnan som hört av sig till polisen och patrull åker till parets bostad. Där anträffar man en man och en kvinna i 20-årsåldern.

Mannen frihetsberövas misstänkt för misshandel av sin sambo och han tas med för förhör.

Efter förhöret beslutade en åklagare att mannen skulle vara fortsatt frihetsberövad och han är numer anhållen misstänkt för misshandel.

Misstänkt påverkad bilist smet från polisen

Vid 01.41 försöker polispatrull stoppa en personbil på Klara i Karlstad för kontroll. Bilisten väljer dock att köra ifrån polisen som tar upp jakten. Efter ett kortare förföljande väljer Vakthavande befäl att avbryta jakten. Kort därefter får en patrull syn på bilen som då står stilla.

Bilisten, en man i 20-årsåldern, fick åka med patrullen för provtagning på stationen. Ingen rapporteras skadad i samband med händelsen.

Mannen står i nuläget misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri, men detta kan komma att ändras under utredningens gång.

Kvinna körde vingligt på E18

En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha kört bil i påverkat tillstånd på E18 på Våxnäs i Karlstad vid 04.29.

Polisen får in ett samtal om att en kvinna kör vingligt på E18. Polisen åker till platsen och får stopp på en kvinna i 20-årsåldern. Hon tas med av patrull för provtagning på stationen.

Misstänks ha slagit varandra

Vid 23.42 får polisen in ett samtal om att en man ska ha misshandlat en annan man i Rolfserud i Säffle.

När polisen kommer till platsen visar det sig att männen har slagit varandra. Eventuellt ska en av männen ha använt ett tillhygge vid bråket.

Båda männen, som är i 30- och 35-årsåldern, är därmed både misstänkta och brottsoffer.

Det ska ha inte ha förekommit några allvarliga skador i samband med slagsmålet och ingen av dem ska ha behövt uppsöka sjukvård.

Flera bötfällda efter störande körning

Strax innan 02-tiden på natten bötfälldes flera personer som kört runt med sina bilar i Årjäng. De bötfälldes bland annat för ”onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse”, skriver polisen på sin hemsida.

Artikeltaggar

ArvikaBilburen ungdomBrott & blåljusGrov kvinnofridskränkningKarlstadMisshandelMunkforsRattfylleriSäffleVåld mot kvinnor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.