Föreställning om störande bilmusik

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Nathaniel Wäxfeldt, Tilde Karlsson och Ebba Gund illustrerar medeltiden på Sågudden.
Foto: Pressbild
På Estetiska skolan i Arvika flätar man samman aktuella ämnen som bilars höga ljudnivå och Arvikas historia i en digital föreställning man gett namnet The Noisy Town - Remembering Arvika.

Repetitionerna är i full gång, och är ett samarbete mellan lärare och elever på både högstadiet och gymnasiet.

– Eleverna kommer bjuda på musik inom olika genrer och dans, teater och konst, berättar Charlotta Birgersson, sångpedagog på Estetiska skolan i ett pressmeddelande.

Föreställningen innehåller inte bara många estetiska uttrycksformer, utan också ett stort historiskt tidsspann.

– Ja, vi flätar samman Arvikas historia från Istiden tills idag. Ni får bland annat höra historien om varför Arvika bytte namn från Oscarstad under 1800-talet och Elis i Taseruds cykelturer.

Både elever och lärare upplever att det har varit ett projekt som skiljer sig från andra läsår då man fått spela in och filma elever i små grupper eller enskilt.

– Vi ser fram emot att få titta på projektet i sin helhet och se vad de andra kompisarna har spelat in. Det har varit roligt att få samarbeta i ett projekt trots pandemin och på så vis behålla vår fina gemenskap, säger Tilde Karlsson som går i trean på gymnasieprogrammet Stage and Perform.

Föreställningen sker i digital form och publiken kan ta del av den via skolans hemsida under perioden 4-13 juni.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.