Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för padelserie i Arvika: ”Ett supertryck på den här banan”

Publicerad:
Fabian Sandberg och Jimmie Eriksson är grundare till nystartade Arvika padelserie, vars första säsong avgörs i slutet av nästa vecka.
Fabian Sandberg och Jimmie Eriksson är grundare till nystartade Arvika padelserie, vars första säsong avgörs i slutet av nästa vecka. Foto: Oscar Walldén

Trendsporten padel har fått rejält fäste i Arvika.

Det visar om inte annat intresset kring det seriespel Fabian Sandberg och Jimmie Eriksson drog i gång i april – med hela 43 lag i sju olika divisioner.

– Det ska bli kul nu när vi får lite mer banor till nästa säsong, säger Fabian.

Nystartade Arvika padelserie har snart varit i gång två månader med sin debutsäsong och i slutet av nästa vecka ska allt vara färdigspelat.

Det var Jimmie Eriksson som först kläckte idén om att styra upp ett seriespel för padelentusiaster i Arvika, vilket arbetskollegan Fabian Sandberg snabbt hakade på.

– Det var väl i vintras egentligen. Vi grunnade väl på att vara med i Karlstad och spela, men det hade börjat där redan och sen la de ju ner det på grund av coronan. Så började vi snacka om att starta en egen, berättar Jimmie.

– Då drog vi i gång det ordentligt i mars, så sa vi att vi kör i gång i starten av april, fyller Fabian på.

Svårt med indelningen

Intresset har varit större än de båda räknade med när de gick ut och sökte lag via en Facebook-grupp, där alla var välkomna att bjuda in sina egna vänner till den.

– Först tänkte vi typ 10-15 lag kanske, men det blev ju 43 anmälda lag och det är ju jättemånga! Så vi blev sju divisioner med sex lag i varje och sju i sista, säger Fabian.

– Det svåraste var att dela in lagen i rätt divisioner och få till jämna matcher. Vi har frågat runt hur bra de är. Några par är väl felplacerade, konstaterar Jimmie.

– Vi skrev i gruppen att man skulle ranka sig själv mellan ett till fem när man anmälde sig, men vi skulle nog ha skrivit ett till tio för de flesta la sig på tre – skitsvårt att veta, säger Fabian.

”Är ju ett supertryck”

Något annat som har gjort det hela till en utmaning är det faktum att det hittills bara funnits en bana att tillgå i Arvika, vid tennisklubbens anläggning på Styckåsen.

– De var ju lite rädda för att det skulle bli ett hårt tryck i och med att vi bara har en, dessvärre, och det är ju ett supertryck på den här banan, konstaterar Fabian.

Har det varit svårigheter med att få tiden att räcka till alla matcher?

– Ja jag tror det, speciellt nu i slutet. Ju mer tiden har gått desto tajtare har det blivit, konstaterar Fabian.

Tre utomhusbanor är dock på gång vid Prästängen och en bana byggs i detta nu vid golfbanan på Kingselviken. Dessutom kommer en padelhall, innehållandes fyra inomhusbanor, att stå klar vid Graninge handelsområde framåt hösten.

Något som AN-sporten har skrivit om tidigare vid flera tillfällen:

Premiär och padel på KingselvikenHär ska en padelhall byggas i Arvika: "Jättenöjda med placeringen"Bygglov godkänt för mer padel i Arvika: ”Väldigt positiva”

Detta lär underlätta en hel del, då vissa istället har sökt sig till Karlstad för att spela av några av matcherna.

– Det ska bli kul nu när vi får lite mer banor till nästa säsong, som blir i juni och juli. Vi kör samma koncept då, med två månader, och man bestämmer ju själv när man spelar och gör upp med de i samma division, berättar Fabian.

Blir även en damserie

Två lag flyttas upp medan två andra flyttas ner inför varje säsong. Det har nästan uteslutande varit herrar under den första säsongen – men till nästa blir det även en ren damserie.

– Sex damlag är det anmälda nu, säger Fabian.

De båda grundarna ingår själva i den första gruppen, men har däremot inte bildat lag tillsammans. Jimmie har spelat med Jesper Bergqvist medan Fabian har kamperat ihop med Mattias Thörnqvist.

I matchen mellan grundarna var det Fabian som drog det längsta strået, med 2–1 i set, men chans till revansch finns för Jimmie kommande säsong då inget av lagen riskerar att trilla ner en division.

Artikeltaggar

ArvikaFabian SandbergPadel

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.