Glava Energy Center prisas: ”Jättekul”

Publicerad:
Glava Energy Center har vunnit ett fint nationellt pris. Foto: Hans-Åke Henriksson

Glava Energy Center tilldelas priset Solenergipriset 2021 i kategorin Årets prestation.

Svensk Solenergi har delat ut priset sedan 2004 i två kategorier – Årets anläggning och Årets prestation. Årets ceremoni ägde nyligen rum digitalt och när det var dags för priset Årets prestation att delas ut stod det klart att Glava Energy Center är årets vinnare.

Motiveringen lyder: ”Glava Energy Center prisas i kategorin Årets prestation. De har under åren som gått väsentligt bidragit till utveckling av nya innovationer, bildandet av nya företag och höjt kompetensen inom solenergibranschen med ett unikt koncept som varvar teori med praktiska moment. De har under 2020 på allvar tagit steget till att bli en viktig arena för utbildningsverksamhet rörande solenergi samt en nationell arena för utveckling av nya innovationer inom solenergi. Det är extra imponerande att Glava Energy Center har lockat en internationell publik till den värmländska glesbygden.”

– Det är jättekul att vårt arbete uppmärksammas. Som en klapp på axeln, säger Magnus Nilsson, verksamhetschef på Glava Energy Center till Svensk Solenergi.

– Det har varit ett ovanligt bra år som har skjutsat oss framåt. Vi kommer fortsätta hitta nya former och länka ihop olika aktörer som idag inte är en del av solenergibranschen, säger Magnus Nilsson, och tillägger att solenergi är framtiden.

– Till 2030 har vi 20 gånger mer utvunnen solenergi än idag på nationell nivå, förutspår han.

Priset Årets anläggning tilldelas Hisingen Logistikpark, Castellum.

Artikeltaggar

Arvika kommunGlava Energy centerMagnus NilssonTeknik och vetenskap

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare