Slutreplik: Etablissemanget verkar känna sig hotade

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise

Slutreplik till ”Rättaren”. Du bevisar åtminstone EN sak i dina svar till mig, det styrande etablissemanget i Arvika är livrädda för Arvikapartiet.

Därför är taktiken för att bemöta detta hot, skrämselpropaganda. Men jag tror inte du lyckas så där jättebra faktiskt. Väljarna i Arvika kommun genomskådar nog rätt snabbt dina försök till brunsmetning och misstänkliggörande av det nya partiet.

Detta parti blir något helt nytt i den politiska hönsgården i Arvika. Ett parti som inte går att placera på den traditionella höger-vänsterskalan. Ett parti som inte tolererar eller blundar för någon form av korruption i den kommunala förvaltningen. Ett parti som inte är bundet av ideologiska överväganden innan man tar sakpolitisk ställning i olika frågor. Klart att (vänster)etablissemanget i Arvika är skakade inför en sådan ny och fräsch politisk utmanare.

Det är inte alls omöjligt att Arvikapartiet kan återupprepa Oberoende realister bedrift 2018 i Hagfors, att ta makten i kommunen. Förstår att de vänsterblivna darrar, vilket även högern verkar göra också. Hela Edas lista är väl för övrigt också ett lysande exempel på ett framgångsrikt lokalparti i vår närhet.

Missnöje med tingens ordning och en vilja att förändra och förbättra är vad du nu än säger grogrunden för nya partier, detta är demokratins styrka. Motpolen är ju enpartistater där oftast vänsterregimer styr med järnhand, och så vill vi väl inte ha det i Arvika?

Eller hur Rättaren ?

Arrendatorn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.