Hoppa till huvudinnehållet

Linnea skyttedrottning i Karlstad

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Linnea Juhlin kan summera en väldigt framgångsrik säsong för egen del.
Linnea Juhlin kan summera en väldigt framgångsrik säsong för egen del.

De två sista matcherna förvandlades till WO så Karlstad innebandydamers avslutning av årets SSL-spel får sorteras under kategorin annorlunda.

– Det blev väldigt snopet på slutet. Man vill ju ändå ha en match där man vet att det är sista matchen för säsongen, konstaterar lagets västvärmländska lagkapten, Linnea Juhlin.

I "hängmatchen" mot Mora, som skulle ha spelats den 18 mars, var det Mora som lämnade WO. I det som skulle ha blivit den sista matchen, bortamatchen mot Lund den 20 mars, skrevs resultatet till 0-0 – precis som fyra andra matcher i slutomgången.

– Det är ju klart man vill avsluta med en match men sett till det rådande läget så var det ganska klokt att ställa in.

I och med att de möjliga förändringarna i tabellen inte skulle ha någon praktisk betydelse så var det mest bara äran som stod på spel.

Detta sedan det svenska innebandyförbundet sedan tidigare tagit beslutet att stänga SSL – och att de nedre strecken därmed kom att förlora betydelse.

På rätt sida

Karlstad hamnade ändå i slutändan på rätt sida nedflyttningsstrecket – med tre poängs marginal till ovan nämnda Lund.

– Det var ändå skönt att göra det. Det är ju klart att det blir konstigt när serien låstes på det där sättet, men det är ju samtidigt ingen annan serie som varit igång mer än fem matcher och det har inte funnits några lag att flytta upp.

Karlstad slog dessutom Lund med klara 9-4 i slutet av februari så den slutliga ordningen i tabellen var nog också helt korrekt.

– Jag tyckte ändå att vi fick visa att vi är bättre än dem.

En tolfteplats var dock inte vad värmländskorna hade hoppats på när serien drog igång i höstas. Resultaten har inte riktigt legat i paritet med förhoppningarna - och den kapacitet som laget ändå mellan varven visat.

Därmed har den här säsongen bjudit på en uppdämd revanschlusta att ta med sig till nästa säsong.

– Det är väl en känsla som växt fram under säsongen, både i laget och i ledarstaben. Alla ser ju, och vet om, potentialen och att den sedan inte faller ut.

Målfarlig

Trots att laget kanske inte riktigt nått dit man hoppats, och säsongen i sig varit väldigt speciell, så har det i alla fall varit en väldigt positiv säsong när det gäller Linneas egen insats.

På sina 23 spelade matcher hann hon bli lagets skyttedrottning och näst bäst i den interna poängligan, med 15 mål och elva målgivande passningar.

– Jag är nöjd så sett, men det finns mer att hämta av mig också. Jag kan definitivt bli jämnare.

Flytten upp till en mer offensiv roll som center och lagkaptensbindeln i sig har spelat in i det poängmässiga lyftet.

– Med en sådan roll jag fått i år så har jag hittat motivationen på ett annat sätt. Det blir en kick av motivation och inspiration och sedan har jag klickat bra med de jag spelar med.

Mersmak

Det är också något att ta med sig till nästa säsong.

– Det är klart jag får mersmak av det. Det är skitkul att kunna bidra med poäng, även om det alltid är viktigast att det går bra för laget.

Lagkaptensrollen har förändrat hennes fokus.

– På ett sätt kan det vara skönt att inte bara behöva fokusera på sig själv, nu måste man släppa det och se helheten lite mer, ta lite andra bitar också. På ett sätt kanske det gör att man vågar spela ut mer och ta för sig mer. Jag tror det har gynnat mig. Jag behöver kanske tänka på något annat.

Favorittips

Nu till helgen inleds SM-slutspelet och Linnea tänker definitivt inte ta någon "paus" från innebandyn bara för att hennes lag inte tog sig dit.

– Det kommer jag definitivt att följa, både damerna och herrarna. Jag tycker det är kul med innebandy.

När det gäller förhandstipsen går hon med favoritoddsen och lyfter fram tabellettan Thorengruppen och tabelltvåan Pixbo Wallenstam.

– Thorengruppen har en hel drös med landslagsspelare och får de upp farten blir de svårstoppade, men Pixbo är också heta. Samtidigt är det slutspel så allt kan hända.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstadKarlstad IBF DamLinnea JuhlinSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.