Replik: Om Arvika sjukhus

Insändare
PUBLICERAD:

Tack för svar Eva Julin Dombrowe, men är det inte en bättre idé att kontrollera mina påståenden än att fortsätta debatten med mig.

”Vi vill förbättra och utveckla vården på samtliga sjukhus, inklusive Arvika sjukhus.” skriver du i ditt svar. Bra, så tycker jag också, men avvecklingen av kirurgkliniken i Arvika är knappast i linje med den målsättningen. Du fortsätter:”..vi ha inte tagit något beslut om att avveckla vården på de tre sjukhusen i Värmland.” Om kirurgkliniken i Arvika ingår i ”vården” så är det vad som faktiskt skett. Fråga de anställda i Arvika när och hur och tjänstemännen varför. Min första insändare ger en del ledtrådar. Du frågar också: ”- menar Nils Gunnar Andersson (S) att jag som politiker ska lägga mig i hur dessa delar ska hanteras.” Som gammal och ganska erfaren sjukvårdspolitiker har jag under många år diskuterat och hanterat gränsdragningen mellan politiker och tjänstemän. Det finns ju alltid en gråzon. Beträffande utbudet av vård, vilken vård som ska ges och var, så är min inställning solklar – det är självklart ett politiskt beslut. Tjänstemännen har bara att rätta sig därefter.

Jag ringer. Vänliga hälsningar

Nils-Gunnar Andersson (S)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.