Hoppa till huvudinnehållet

Årsdag för pandemin – det har hänt

Publicerad:
Reporter Anna Sims
Anna Sims
anna.sims@nwt.se
Reporter Viktor Sunnemark
Viktor Sunnemark
viktor.sunnemark@nwt.se
Numera finns handsprit tillgängligt överallt i samhället. Kanske är det något som kommer stanna kvar även efter pandemin.
Numera finns handsprit tillgängligt överallt i samhället. Kanske är det något som kommer stanna kvar även efter pandemin. Foto: Emma Lindell

Den 4 mars var det exakt ett år sedan de två första värmlänningarna konstaterades vara smittade med covid-19. De testade positivt efter en skidresa i Alperna i Italien under sportlovet.

Nu har drygt 9 400 värmlänningar smittats och under året pågår vaccinering för fullt.

Men vad händer efter pandemin?

Vad säger forskarna om framtiden? NWT har pratat med tre experter som ger svar på hur det kan komma att se ut i framtiden.

Vilka vanor tar vi med oss och vilka vill vi helst slippa?

Foto: Helena Karlsson

Hur har året sett ut egentligen? Hur många smittade har Värmland haft, vilken ålder hade de som avled och vilka områden har varit värst drabbade?

Följ länken nedan för att se coronaåret i siffror.


Adam Alsing dog för snart ett år sedan. Hans bortgång chockade många, inte minst hans familj. Nu pratar hans föräldrar ut om sorgen och saknaden efter sin son.

Ulla-Lena och Rolf Alsing pratar ut om sonen Adam.
Ulla-Lena och Rolf Alsing pratar ut om sonen Adam. Foto: Helena Karlsson

Artikeltaggar

CoronavirusetForskningMänskligtPandemiSjukvårdVaccinationVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.