Replik: Hur svårt kan det vara, det undrar vi också

Insändare
PUBLICERAD:

Svar till Hur svårt kan det vara?

Ja, hur svårt kan det vara, det undrar vi också. Hur svårt kan det egentligen vara att föra en dialog med skolan innan man inför parkeringsförbud där man är mycket medveten om att lärare brukar parkera? Det verkar ju vara hela anledningen till beslutet. Det är känt att det är ont om kommunala parkeringsplatser runt Kyrkebyskolan och det har försämrats under pandemin, då färre vill åka kollektivt. Det är också känt att det är lösningar på gång i samband med att Haga och Agnetebergsskolan inom överskådlig framtid ska flytta in i våra lokaler. Varför försvåra innan andra lösningar är på plats? Vi tycker att det är tondövt. Särskilt lärare som har anställning på flera skolor har ofta mycket kort förflyttningstid och kanske inte tid att leta. Kanske var det just en sådan lärare som överraskad av parkeringsförbudet valde att chansa för att inte lämna sina elever i sticket. Naturligtvis parkerar vi helst inte framför villorna om vi inte behöver, men tack för att du förtydligar att det går bra. Vi ska försöka att inte stå ivägen så att ni lätt kan ta er ut med era släp. Därmed anser vi denna fråga färdigdiskuterad för vår del.

För övrigt får du ta och göra din läxa angående lärares årsarbetstid som är lika många timmar som andra heltidsyrken, med den skillnaden att vi sällan är lediga när vi kommer hem, utan fortfarande har 1-2 timmars arbete framför oss efter middagen med familjen och tar med gott samvete ut den inarbetade tiden nu under sportlovet när eleverna inte behöver oss, ett av få lov lärare inte har planeringsdagar.

Bilburen skolpersonal

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.