Nu kan 83- och 84-åringar boka vaccinationstid

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Från och med onsdag kan de som är 83 år eller 84 år och folkbokförda boka tid för vaccination mot covid-19.

Det gäller även personer som är 65 år eller äldre och som bor tillsammans med någon som är 83 år eller äldre.

Det går bra att boka via e-tjänsterna på 1177.se och den som inte har tillgång till e-legitimation kan ringa för att boka tid. Telefonnumret finns i det brev man har fått hem, men man ska inte ringa 1177 för att boka tid.

Region Värmland tipsar de som vill ringa att du kan göra det vardagar till och med klockan 16. Eftersom många ringer direkt på morgonen blir det lätt kö i telefonen.

Hur många bokningsbara tider som erbjuds styrs av tillgången till vaccin. Om tiderna tar slut kommer fler tider att finnas tillgängliga allteftersom mer vaccin levereras. Det kommer att finnas vaccin till alla. Det finns ingen övre åldersgräns för att boka tid. Det betyder att även personer som är äldre än 84 år kan boka vaccinationstid.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.