Hoppa till huvudinnehållet

Innebandyns tunga beslut: Ställer in serierna

Publicerad:
Karlstad IBF blir kvar i SSL dam.
Karlstad IBF blir kvar i SSL dam. Foto: Henrik Montgomery/TT

Innebandysäsongen har fått ett abrupt slut. Svenska innebandyförbundet har fattat beslut om att samtliga serier förutom SSL dam och herr samt allsvenskan herr ställs in.

Även på distriktsnivå ställs seniorserierna in.

Dessutom blir det inga upp- och nedflyttningar från de inställda serierna. Detta innebär att Karlstad IBF dam blir kvar i SSL oavsett. Det innebär också att Karlstad herr fortfarande har chansen att gå upp i högsta serien.

SSL-damerna kan alltså pusta ut trots att kvalstrecket är nära, trots det jublas det inte åt dagens besked.

– Det är jätteskönt, på ett sätt. Samtidigt är det såklart tråkigt och vi hade helst spelat om det. Men vi lever i coronatider och man får acceptera läget, säger sportchefen Mathias Engelbrektsson.

KIBF vann senast och sportchefen tror att lagets chanser hade varit goda oavsett.

– Trenden pekade uppåt för vår del. Nu får vi fokusera på att avsluta snyggt och bygga inför nästa säsong.

Klubben är en av många som drabbats av corona i truppen.

– Jag förstår att det här kan tolkas fel med tanke på vårt tabelläge. Men jag tycker att förbundet har valt rätt beslut. Annars hade man riskerat att hamna i lägen där klubbar ”tvingats” spela med corona i truppen för att undvika att lämna walk over. Utrymmet för fler matchändringar är i stort sett helt borta nu.

För flera andra lag är säsongen helt inställd.

På förbundsnivå gäller det Skoghalls IBK och Hagfors IF i allsvenskan dam. I division 1 herr berörs Skoghall, Karlstad IBF U, Hagfors och Nilsby av beslutet.

– Det var ett väntat besked, och det är väl så vi har resonerat att de borde göra. Sen är det ju så klart tråkigt att det inte blir någon mer innebandy för oss, men hälsan måste gå först, säger Anders Ekelund Carlsson, ordförande i Hagfors IF Uddeholm.

Hagforsklubben tar nu sikte på nästa säsong.

– Vi ska väl dra igång med verksamhetsplanering inför nästa säsong, längre än så har vi inte kommit. Vi har väntat på besked innan vi börjar ägna oss åt nästa säsong.

SSL-slutspelen kommer spelas som vanligt.

Artikeltaggar

Hagfors IFHagfors IF UddeholmInnebandyKarlstad IBFNilsby IKSkoghalls IBK DamSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.