Hoppa till huvudinnehållet

Engstad Clarke och Gävert byter plats i Kommunstyrelsen

Publicerad:
Susanne Engstad Clarke och Lars-Olof Gävert, KD, byter plats som ersättare i Kommunstyrelsen. Vilket ska underlätta för Gävert att delta i Kommunstyrelsens möten.
Susanne Engstad Clarke och Lars-Olof Gävert, KD, byter plats som ersättare i Kommunstyrelsen. Vilket ska underlätta för Gävert att delta i Kommunstyrelsens möten. Foto: Hans-Åke Henriksson

Kristdemokraternas Susanne Engstad Clarke och Lars-Olof Gävert byter plats som ersättare i Kommunstyrelsen.

Idag är Engstad Clarke första ersättare och Gävert andre ersättare. Ordinarie ledamot är Daniel Kristensen.

Gävert stoppades för en tid sedan från att delta på ett möte i Kommunstyrelsen. Han fick inte ”kliva upp ett hack” då Kristensen inte kunde delta, detta med hänvisning till det muntliga avtal om antal ersättare i Kommunstyrelsen som finns i Arvika.

– Då de styrande i Arvika har hållit fast vid att det bara är förste ersättare som får närvara fastän det står i Kommunallagen att alla ersättare har närvarorätt backar jag. Detta för att ge Gävert möjlighet att både delta i Kommunstyrelsen och lära sig mer om det politiska livet i Arvika.

Om de nya turerna om antalet ersättare i Kommunstyrelsen (som redovisas på annan plats på AN:s sajt, säger Susanne Engstad Clarke följande:

– Om de beslutar att entlediga hela Kommunstyrelsen för att ha färre ersättare i församlingen så är det inte en korrekt hanterat enligt jurister på Sveriges Kommuner och Regioner utan bör överklagas.

Artikeltaggar

Daniel KristensenKommunstyrelsenKristdemokraternaLars-Olof GävertPolitikSusanne Engstad Clarke

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.