Hoppa till huvudinnehållet

Färdigtävlat i VM för Brorsson – petas i stafetten

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Mona Brorsson fick det inte att stämma i Pokljuka och nu är det färdigtävlat i VM för hennes del.
Mona Brorsson fick det inte att stämma i Pokljuka och nu är det färdigtävlat i VM för hennes del. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte-VM i Pokljuka går in i sina sista dagar under lördag och söndag.

Efter uttagningen till stafettlagen står det klart att Mona Brorsson har tävlat klart i mästerskapet.

Mona Brorsson hade ingen lycka i sprinten eller i den följande jaktstarten i början av VM. Efter det petades hon i distansloppet och ersattes av Johanna Skottheim.

Hon hade inte heller någon större lycka med plats 49, men det räckte för att landslagsledningen skulle ge Skottheim startsträckan i lördagens stafett. De övriga sträckorna körs av Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

– Det är jättetajt. Kanske den svåraste uttagning vi gjorde de senaste dagarna, säger landslagstränaren Mattias Nilsson till TT och motiverar valet så här:

– Dels är det en kortare sträcka de ska åka, sex kilometer. Skidåkningsmässigt tror vi inte att det kommer att skilja så mycket. Sen har vi gått på effektiviteten på vallen där Johanna skjuter fort och ofta bra.

Att Mona Brorsson inte får köra stafetten innebär att det är sluttävlat i VM för hennes del. Till söndagens masstart över 12,5 kilometer är det Linn Persson samt systrarna Öberg som har kvalificerat sig.

Artikeltaggar

Hanna ÖbergLinn PerssonMona BrorssonPokljukaSkidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.