Hoppa till huvudinnehållet

Ketchupeffekt i Jonsbol

Publicerad:
Reporter Hans-Åke Henriksson
Hans-Åke Henriksson
hans-ake.henriksson@arvikanyheter.se
I måndags startade försäljningen av tomterna i Jonsbol i Västra Sund. Nio tomter är på väg att hitta sin köpare där sex kontrakt redan har skrivits under. Av de nio är fyra tomter på den nedre gatan, Sjögatan, på väg att få köpare. Arvika kommun är mycket nöjda med försäljningsstarten.
I måndags startade försäljningen av tomterna i Jonsbol i Västra Sund. Nio tomter är på väg att hitta sin köpare där sex kontrakt redan har skrivits under. Av de nio är fyra tomter på den nedre gatan, Sjögatan, på väg att få köpare. Arvika kommun är mycket nöjda med försäljningsstarten. Foto: Hans-Åke Henriksson

I måndags den 1 februari var det tomtsläpp för det nya bostads- och villaområdet Jonsbol i Västra Sund. Nio tomter är under försäljning redan efter de två första dagarna, något Arvika kommun är mycket nöjda med.

Utvecklingen av bostads- och villaområdet Jonsbol har varit en långbänk, detaljplanearbetet drog ut på tiden efter bland annat omändringar och det slutgiltiga förslaget som togs fram överklagades dessutom av privatperson.

Anläggningen av området tog dock fart under fjolåret och när tomtsläppet gick av stapeln i måndags blev det något av en ketchupeffekt. Sex kontrakt har redan skrivits med köpare och tre kontrakt ska skrivas på imorgon onsdag (3/2). Nio av totalt 19 tomter är alltså på väg att hitta sina köpare redan efter några dagars försäljning.

– Jättekul att det är såpass stort intresse. Vi uppskattar verkligen att många har hängt med och hållit ut sedan starten av detta projekt, säger mark- och exploateringsingenjör, Jenny Wärnevall.

En visionsbild hur ett fullt utbyggt Jonsbol kan se ut.
En visionsbild hur ett fullt utbyggt Jonsbol kan se ut. Foto: Arvika kommun

Flest på övre gatan

Av de nio tomterna återfinns fyra på den nedre gatan närmast Kyrkviken och fem på den övre gatan. Totalt finns det 13 tomter på den nedre gatan, Sjögatan, och fem tomter på den övre gatan, Skogsbacken. På övre gatan finns dessutom två tomter som är till för exploatörer att utveckla för bostadsändamål.

Nu hoppas man på snar byggnation.

– Först väntar ju en bygglovsprocess men så snart det går ska det kunna bli byggstart. Det hänger ju förstås även på köparna när de vill börja bygga.

Lottdragning

Tomterna på den nedre gatan kostar 750 000 kronor, tomterna på den övre gatan 700 000 kronor. Själva försäljningen är ett samarbete mellan Arvika kommun och Fastighetsbyrån.

– Försäljningen skedde genom lottdragning där intresserade fick anmäla sig till lottdragningen. En förutsättning för att få vara med i lottdragningen var att lånebiten var avklarad, det vill säga att man kunde påvisa på att man får låna till byggnationen.

– Totalt var 15 intresserade med i lottdragningen och alla fick ett lottnummer. Vi drog sedan nummer ur en påse och de som blev dragna först fick välja tomt först. Sex av 15 hoppade av efter dragningen men sammantaget är vi jättenöjda med att nio tomter är på väg att säljas efter tomtsläppet.

Artikeltaggar

Arvika kommunBostad och byggenJenny WärnevallKyrkvikenNyheterVästra Sund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.