Hoppa till huvudinnehållet

Fler padelbanor på väg till Arvika: "Jobbar för fullt på det"

Publicerad:
Det ser ut att snart bli fler möjligheter till att spela padel i Arvika. Genrebild.
Det ser ut att snart bli fler möjligheter till att spela padel i Arvika. Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Nyligen blev det helt klart att en padelhall ska byggas i Arvika – och det ser ut att bli ännu fler banor inom en snar framtid.

Bolaget SmashCenter AB planerar att bygga tre utomhusbanor på Prästängen.

– Vi är på god väg, säger vd:n Nico Mäkinen.

Padelsporten har växt explosionsartat på senare år i Sverige, med både hallar och utomhusbanor som ploppar upp på nya platser med jämna mellanrum.

Förra året fick även Arvika sin första padelbana, då Arvika Tennisklubb byggde en utomhusbana vid sin anläggning på Styckåsen.

I december fick även Padel Arvika bygglov vid Graninge handelsområde för att uppföra en padelhall med fyra banor – vilket kommunstyrelsen vid sitt senaste möte gav formellt grönt ljus för.

Den hittills enda padelbanan som finns i Arvika är vid tennisklubben på Styckåsen,
Den hittills enda padelbanan som finns i Arvika är vid tennisklubben på Styckåsen, Foto: AN-arkiv

"Inget är klart"

Redan i vår ser det dock ut att bli ytterligare utomhusbanor i Västvärmland, då nystartade SmashCenter väljer att satsa i Arvika och fixa tre banor på Prästängen.

– Det stämmer att vi jobbar för fullt på det. Inget är klart än men vi är på god väg, svarar Nico Mäkinen, vd för SmashCenter AB, i ett mejl till Arvika Nyheter.

På deras hemsida visar en nedräkning att banorna öppnar om 71 dagar, vilket innebär början av april.

Förutom i Arvika har man byggt ett padelcenter i Haparanda, som invigs redan nästa vecka – vilket blir Sveriges östligaste – och planerar att bygga på två ställen i Stockholm, ett i Rotebro samt i ett senare skede även Finland.

Artikeltaggar

ArvikaPadelPrästängen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.