Hoppa till huvudinnehållet

Hilda, 14, från Klässbol aktuell i SVT:s "Vem kan vad"

Publicerad:
Hilda Andersson medverkar i SVT:s program "Vem kan vad" som trialcyklist. Dock verkar det som att SVT stavade namnet på sporten fel i programmet.
Hilda Andersson medverkar i SVT:s program "Vem kan vad" som trialcyklist. Dock verkar det som att SVT stavade namnet på sporten fel i programmet. Foto: SVT

Hilda Andersson, 14 år, från Arvika är aktuell i SVT:s program “Vem kan vad”.

I det första avsnittet av SVT:s programserie “Vem kan vad” ska deltagarna gissa talanger på åtta personer. Personerna får presentera sig och får sedan uppträda med sin talang efter att deltagarna gissat vilken talang de har.

– Det kändes jättebra! Jag var väldigt nervös innan men det gick bra!, berättar Hilda.

– Det är alltid kul att visa upp denna ovanliga sport, jag hoppas såklart detta kan locka fler unga att testa denna fantastiska sport och inte minst tjejer, fortsätter hon.

När Hilda var 11 år blev hon inspirerad av sin storebror Ludvig att börja med cykeltrial, berättar hon.

– Han började några år innan mig och efter mycket tjat fick han mig att testa på. Vi har alltid tränat tillsammans sedan dess hemma i Klässbol och brorsan är han som fått mig att fastna för denna sport, berättar hon.

– Jag började tävla ganska direkt och insåg väldigt snabbt att trial är det jag vill satsa på, fortsätter hon.

Hilda har tidigare varit aktuell i SVT. I april 2020 var hon med i SVT:S “Lilla Sportspegeln”.

2019 deltog Hilda i sitt andra ungdoms-VM i cykeltrial, där hon tog sig vidare till final. Efter finalen slutade hon på en sjätteplats, den hittills bästa placeringen internationellt, berättar hon.

– 2020 körde jag min första säsong i A-klassen, den högsta klassen i Svenska Cykelförbundets trial cup. Jag vann första deltävlingen och kom trea i de två andra deltävlingarna. Jag slutade tvåa i totalen av cupen och det är någonting jag är mycket nöjd med, berättar hon.

2020 fick Hilda dispens för att tävla i Junior-SM i herrklassen.

– Jag slutade tvåa efter min storebror som försvarade sitt guld, berättar hon

– Eftersom 2020 blev en säsong utan internationella tävlingar satsar jag mer än någonting inför 2021, avslutar Hilda.

Artikeltaggar

Hilda AnderssonJunior-SMKlässbolSVTTV

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.