• idag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -5°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Hundrastgården i Arvika är fel i många avseenden

Insändare
PUBLICERAD:

Jag blir så ledsen, arg och uppgiven, då det gäller Hundrastgården i Arvika.

Har inget emot en hundrastgård, den kan absolut fylla en funktion, men Arvikas hundrastgård är så fel i många avseenden.

Först är det placeringen, med gångväg på flera sidor, vilket inte gör att gående, med eller utan hund inte känner sig säker, då det är hundar i rastgården, många människor är hundrädda och hjälper inte att det är ett stängsel i mellan. För hundarna i rastgården skapar det ett stress moment när det kommer förbipasserande hundar och människor, vilket kan leda till riktigt tragiska händelser, då hundarna kan ta ut stressen mot varandra, även om de tidigare är kompisar.

Underlaget i rastgården är inte optimalt, då det blir lerigt, halkigt och ingen skugga finns. Vad gör kommunen?

Sen finns det vissa människor som tycker att det är okej att släppa in sina hundar själva i rastgården och endera sätta sig i bilen eller gå en promenad med annan hund. Detta är inte sjyst mot sin hund anser jag, skapar en otrygghet, där hunden själv måste lösa ev situationer, kanske inte då konstigt att hundarna skäller och springer mor gallret, de måste ju själva lösa ev faror.

Vad beror det på att folk gör på detta visset? Är det för blött, kallt, är man bekväm?

I Sverige har vi ju strikt hundägaransvar, detta gäller även i hundrastgård, vilket då innebär att ägaren har ansvar för hur hunden beter sig inne i rastgården.

Har själv blivit hårt drabbad av incidenter i rastgården, även om jag aldrig själv utnyttjat rastgården. Blev attackerad av hund som kom ut under nätet, då vi promenerade förbi på gångvägen, vilket en av mina hundar fortfarande lider av mentalt efter 2 år och massa träning. Nu är nätet fastsatt bättre, vilket är bra.

Nu när jag går förbi, brukar jag be hundägare som är i rastgården att ha ordning på sin hund så att den inte springer, hoppar mot nätet när vi ska gå förbi, detta respekteras av många, men när man möts av hånskratt eller värre hundägaren som inte är i närheten, då blir jag ledsen, både för min och mina hundar skull och även för deras hundarnas skull, det är inte hundarnas fel.

Vill igen understryka att jag inte är emot hundrastgård som sådan, utan bara placeringen och att människor släpper in sina hundar där utan att själva vara med dom i rastgården och respektera människor och hundar som vill gå förbi, utan att bli "jagade" eller utskällda.

Frustrerad hundägare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.