Insändare: Det känns som ett svek

Insändare
PUBLICERAD:

Svar till Kommunalrådet Johanna Söderberg, utifrån artikeln i AN 18/12:

Det var intressant läsning i media. Vi har försökt att nå fram internt men media verkar vara det enda sättet att kommunicera i Eda kommun, så då får även vi testa det.

Johanna Söderberg beskriver hur Allmänna Utskottet (AU) bryr sig om arbetsmiljön. Det är för oss underligt med tanke på vad hon lovade oss i vårt möte. Det enda hon själv uttryckte att hon kunde göra för oss var att se till att vi skulle få en annan chef snarast, dvs INTE Anders Andersson. Det är då väldigt motsägelsefullt hur hon några veckor senare inte hållit vad hon lovat, dvs varit med och tagit beslut om motsatsen och dessutom ta bort tjänsten som personalchef! Det känns som ett svek! Det har nu gått över 8 veckor i den ”process” som kommunchefen hänvisar till och än är den inte över. Vi hade inga problem med vare sig arbetsmiljön eller ledarskapet på personalavdelningen innan kommunchefen valde att inleda den processen. Vi får hela tiden höra att det inte har med oss på personalavdelningen att göra. Det är då anmärkningsvärt att det är vi som ska ändra på oss och att det är vår avdelning som demoleras. AU har, som Johanna beskriver, sammanträtt väldigt ofta den senaste tiden och ett av deras ansvarsområden är arbetsmiljö. Vi vet att arbetsmiljön på vår avdelning varit uppe på dagordningen men ingen återkoppling är gjord trots att vissa av oss möts dagligen i olika sammanhang. Det är nästan en lite kuslig tystnad som råder i kommunhuset. Om allmänna utskottet bryr sig om vår arbetsmiljö så finns det andra sätt att visa det.

Personalavdelningen, Eda kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.