Hoppa till huvudinnehållet

Här ska en padelhall byggas i Arvika: "Jättenöjda med placeringen"

Publicerad:
Patric Winberg och Rickard Odin är initiativtagare till Arvika Padel, här står de vid platsen på Graninge handelsområde där hallen så småningom ska byggas.
Patric Winberg och Rickard Odin är initiativtagare till Arvika Padel, här står de vid platsen på Graninge handelsområde där hallen så småningom ska byggas. Foto: Oscar Walldén

Padelsporten växer så det knakar. Går allt enligt plan kommer också Arvika få en egen hall för syftet under 2021.

Padel Arvika har fått bygglov vid Graninge handelsområde – och räknar med att kunna påbörja byggandet i vår.

– Vi är jättenöjda med den placeringen, säger initiativtagarna Patric Winberg och Rickard Odin.

Under förra året fixade Arvika Tennisklubb i ordning en utomhusbana för padel – nu blir det med största sannolikhet alltså en hel hall avsedd för sporten.

De båda initiativtagarna till den nya padelhallen i Arvika, Patric Winberg och Rickard Odin, bor grannar med varandra och har båda längtat efter att ta Sveriges just nu snabbast växande sport till Västvärmland.

I början av sommaren bestämde de sig för att försöka ta saken i egna händer.

– Vi stod här på gatan och började prata om padel, att det borde vara i gång snart i Arvika, eftersom det har spritt sig så mycket i landet liksom. När hösten kommer är det ingen som kan spela padel, och det börjar bli tråkigt att åka till Kil och Karlstad för att spela, säger Patric Winberg.

Här skrevs det avtal med KEK Bygg AB, med ägaren Per-Erik Karlsson, NHL-proffset Jacob de la Rose och de båda initiativtagarna Patric Winberg och Rickard Odin på bild.
Här skrevs det avtal med KEK Bygg AB, med ägaren Per-Erik Karlsson, NHL-proffset Jacob de la Rose och de båda initiativtagarna Patric Winberg och Rickard Odin på bild. Foto: Privat

de la Rose med

Patric driver själv företaget ABC Solutions, som delfinansierar projektet.

Med i satsningen är också fler privatpersoner – inte minst NHL-stjärnan Jacob de la Rose – som tillsammans startade bolaget Padelhallen i Arvika Fastighets AB.

– Vi förstod att vi skulle behöva resa en del kapital, så jag började prata med lite folk som kanske skulle vara intresserade av att investera. Vi hade koll på att Jacob gillade padel och på sitt håll börjat titta på att bygga. Men vi slog ihop oss och fick en riktigt stark grupp, berättar Patric.

Kort efter detta tog man kontakt med kommunen för att se var det fanns ledig mark att kunna bygga på, vilket ledde till ett snabbt möte.

Då blev man först anvisade mark vid Fallebergets industriområde – men där stötte man på oväntat hinder och det blev därmed inte aktuellt att bygga.

"Jäkligt nöjda"

Det dröjde dock inte speciellt länge innan ny mark anvisades. Så istället hamnar anläggningen vid Graninge handelsområde.

– Vi har stött på några hinder under vägen, men vi är jäkligt nöjda med det vi har kommit fram till nu och den placeringen vi har, säger Rickard Odin.

– Den marken vi har nu är bättre. Graninge är en fantastisk plats att bygga på, säger Winberg.

Vad är det som gör platsen så bra?

– Vi kommer ju dels kunna erbjuda en närhet till de flesta av Arvikas bostadsområden. Vi har cykelväg som sträcker sig ner till handelsområdet, så vi kommer kunna rikta in oss på barn och ungdomar och ha den typen av träning, säger Odin.

Hallen är tänkt att ha tio meter invändig takhöjd och innehålla fyra inomhusbanor, omklädningsrum, loungeyta, shop samt konferensrum.

Själva byggandet ska utföras av KEK Bygg, som man nyligen skrev på ett avtal med.

En 3D-skiss över hur hallen kommer att se ut.
En 3D-skiss över hur hallen kommer att se ut.

"Ser inga hinder"

Rent formellt är det ännu inte helt klart för byggstart, då det fortfarande ska tas politiskt beslut kring markförvärvet via kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

– Vi respekterar den politiska processen kring det hela, säger Rickard.

I januari siktar kommunen på att ta beslut om det. Arvikas kommunalråd Peter Söderström (S) ser dock inga hinder för det planerade byggandet.

– Nej, inte som jag ser det. Det här är ju oerhört positivt för Arvika, att få till en padelhall. Det är ju något som verkligen är i ropet nu runt omkring i Sverige, så det är jätteroligt, säger Peter Söderström.

– Speciellt roligt är det ju att det är lokala förmågor som vill göra det här. Jag ser inga hinder att politiken skulle tycka något annat än att det här är jättebra, fortsätter Söderström.

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunGraningeJacob de la RosePadelPadel ArvikaPatric WinbergPeter SöderströmRickard Odin

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.