Hoppa till huvudinnehållet

Musiken en viktig del av livet – nu kommer hans låt på Spotify

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Niklas Kihlstedt Rangberg i Arvika har skrivit en låt som spelats in av Peter Eksell och som snart släpps på Spotify.
Niklas Kihlstedt Rangberg i Arvika har skrivit en låt som spelats in av Peter Eksell och som snart släpps på Spotify. Foto: Kerstin Herö

"Ett sorgens hjärta" heter en låt skriven av Niklas Kihlstedt Rangberg i Arvika. Fredagen den 4 december lanseras den på Spotify.

Han har tidigare spelat in en egen version. Men i den som släpps nu är det Peter Eksell som sjunger och spelar och i hans tolkning är visan omgjord till ett klassiskt musikstycke, arrangerat för tenor, symfoniorkester och kör.

– Han gör allt själv. Men det låter verkligen som en symfoniorkester och kör. Det är häftigt att höra, det låter precis som jag ville att det skulle göra.

– Peters version får verkligen fram den kraftfulla, mustiga, smärtsamma och sköna sorg som jag vill uttrycka.

Kontakt på Facebook

De två fick kontakt på sociala medier, på Facebooksidan Låtskrivare söker samarbete. Niklas berättar att Peter Eksell sett hans låt som presenterades på sidan och var intresserad av att göra en egen tolkning av den. Det ledde fram till den version av Ett sorgens hjärta som släpps på Spotify på fredag.

Niklas egen version ligger redan ute på Spotify. Han beskriver den som en folklig version av den ursprungliga visan och med inslag av jazzinfluenser.

– En enkel version med piano och sång och sen har jag lagt på saxofon.

Nyskrivna psalmen

Psalmportalen är en digital plattform på nätet för nyskrivna psalmer. Där ligger också Ett sorgens hjärta. Även om låten från början är skriven som en visa ligger den också nära psalmen säger Niklas Kihlstedt Rangberg.

Han tycker att det skulle kännas stort om den kan skänka tröst vid begravningar.

Har du skrivit fler låtar?

– Jag håller på mycket med musik på fritiden. Jag har börjat skriva mer och mer och jag har gjort en del låtar, oftast visor.

Han vill gärna fortsätta och utveckla arbetet med musiken, men då helst i samarbete med andra.

– Musiken har alltid varit med och är en viktig del av mitt liv.

Artikeltaggar

ArvikaNöje/KulturSpotify

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.