• idag
  26 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Vi måste alla ta matsalssituationen på allvar

Insändare
PUBLICERAD:

Svar till insändare undertecknat /A.

Det är bra att du engagerar dig i frågan och väcker frågor du har runt matsalssituationen på din skola. Som du skriver så är det under vissa tidpunkter i matsalen trängre än andra. Det är något vi alla måste ta på allvar, ytterst vi i skolledning men också elever på plats, vi har alla ett ansvar. Som du skriver är det av vikt att vi följer de rutiner som finns i anslutning till matsalssituationen. Att hålla avstånd till varandra och följa goda hygienrutiner som att tvätta händerna med tvål och vatten alternativt handdesinfektion är något vi alla kan bidra med. Från och med fredagen den 27 november kommer gymnasieskolan att gå över till partiell distansundervisning. Det innebär att det blir färre elever från Solbergagymnasium som kommer och äter varje dag, vilket i sin tur skapar mer plats i matsalen. Om du fortsatt upplever att det är trångt vissa tillfällen i matsalen, så kontakta gärna rektor eller varför inte ta det via klassrådet, så får ledningen på skolan titta på hur de skulle kunna lösa just det lunchtillfället.

Tack för dina synpunkter!

Mvh Anders E Karlsson

Biträdande grundskolechef, Arvika kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.