• idag
  24 jan
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -3°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Inte coronavänligt i matsalen på Centralskolan

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Jag är en elev på Centralskolan som tycker att situationen i matsalen ej är särskilt coronavänlig. Mycket folk som står trångt inpå och sitter nära varandra. Alla använder sig ej av handdesinfektion, vilket är superviktigt och bättre än ingenting alls i detta tillstånd som vi är i just nu. Jag tycker att det är skamligt att ingenting gjorts åt detta ännu. Skolan är ju ändå ett undantag säger de, men i och med att gymnasieskolan Solberga äter i samma skolmatsal så blandar man ju då två olika skolor på samma ställe. Personalen har försökt att få isär oss genom att tagit bort stolar så att vi ej sitter så tätt inpå varann, de har ställt fram handdesinfektion, satt upp skyltar och sätt ut tejp på golvet efter vart vi ska stå. Men ändå följer vi inte detta och gör ej det bästa av situationen. Men om vi ska fortsätta att gå i skolan och slippa en nedstängning så krävs en förbättring i matsalen. Vissa elever är till och med bekymrade över att gå till matsalen, vilket jag tycker inte borde accepteras. Vi skolungdomar ska ej behöva sluta äta mat i skolmatsalen på grund av att rektorerna och annan personal ej har löst situationen över hur vi elever ska kunna äta i matsalen på ett säkert sätt, få oss att slippa vara oroliga och kunna skydda oss själva och framför allt andra. Många klasser har lunch samtidigt så om man skulle ändra tider så skulle det bli mindre folk i matsalen samtidigt och på så sätt minska risken för att bli smittad. Det är alldeles för mycket elever inne där på samma gång. För att vi ska klara oss igenom denna hemska smitta måste alla hjälpas åt, med hjälp av klagomål och förbättringar så gör vi varandra en tjänst.

/A

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.